Mersis uygulaması başladı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) Projesinin Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda uygulanmaya başlandığı ifade edildi.

Çorlu 4.08.2013 17:54:00 0
Mersis uygulaması başladı
 ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK
Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nin (MERSİS) Projesi, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen ve E-Devlet uygulamasının bir parçası olan bir proje olduğu ifade edilerek “Proje ile Ticaret Sicilinde işlem gören ticari işletmeler, şahıs işletmesi, yabancı şirket Türkiye temsilcilikleri, sermaye şirketleri, kooperatifler ile dernek ve vakıflar ve bunlara ait işletmelere ilişkin bilgilerin yer aldığı ve bunlara ilişkin ticaret sicilindeki bütün işlemlerinin on-line yapılabilmesine imkan sağlayan bir yapı oluşturulmaktadır. Hali hazırda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası MERSİS sistemine geçmiş olup, Ticaret Sicili Müdürlüğümüzün işlemleri bu on-line sistem üzerinden yapılmaya başlanmıştır.  Yukarıda belirtilen söz konusu işlemler, mersis.gumrukticaret.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapılacak” bilgisi verildi.
 
ELEKTRONİK ORTAMDAN ULAŞILABİLECEK
MERSİS kapsamında zaman içinde elektronik bir altyapı oluşturulacağını vurgulayan Çorlu TSO  Başkanı Enis Sülün  “Yeni sistem sayesinde yakın gelecekte elektronik ortamda kısa sürede yeni şirket kurulumu, bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları ve genel kurul bildirimi çevrimiçi yapılabilecek, onaylanabilecek ve arşivlenebilecektir. Projeyle birlikte tüm tüzel ve gerçek kişilikler, ortak bir yapıyı kullanarak tüm kamu kurumlarından online hizmet almaya başlayabilecektir. Böylece hem kamu kuruluşları hem de üçüncü kişiler, ticaret sicilinde bilgilere doğru, güvenilir ve hızlı bir şekilde, elektronik ortamdan ulaşabilecektir. Bu uygulama ile kurumlar arası entegrasyon çalışmaları hız kazanacak ve böylece bürokrasinin azaltılması sağlanacaktır” dedi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10