Silivri’ye çıkartma yapacaklar

İstanbul ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında Aydınlık gazetesi çalışanları, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yönetici ve üyelerinin de bulunduğu 20 kişinin

Çerkezköy 4.08.2013 18:13:00 0
Silivri’ye çıkartma yapacaklar
 Çerkezköy Haber - “Atatürk gençliği görev başında” ve “Yeminler edildi yıkılacak Silivri” yazılı dövizler ile sloganlar atarak Çerkezköy Belediye Meydanı önünde bir araya gelen TGB, İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, önceki gün sabah saatlerinde İşçi Partisi ve TGB yöneticilerine yönelik yapılan operasyona yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdiler.
 
“HERKESİ TARİHE TANIKLIK ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”
Silivri’de tutuklu bulunanların her hangi bir kanıt öne sürülmeden özgürlüklerinin elinden alındığını iddia eden TGB Çerkezköy İlçe Başkanı Sercan Keş, “5 Ağustos’ta herkesi tarihe tanıklık etmeye çağırıyoruz. Silivri’de yatan yurttaşlarımız hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde özgürlüklerinden alıkonulmuştur. Kanıt diye ortaya koydukları sadece binlerce sayfa sahte ve düzmece belgedir” dedi.
 
“SİLİVRİ’DE HUKUKSUZLUĞUN KİTABINI YAZDILAR”
Ergenekon davasıyla ilgili tutuklu yargılanan 57 sanık hakkında savunması alınmadan karar verildiğini öne süren Keş, “Silivri özel yetkili mahkemeleri hukuksuzluğun, adaleti yok saymanın ve vicdansızlığın kitabını yazmışlardır. Ayrıcı Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutukluluk sürelerini iptal etmesine rağmen, Birleşmiş Milletler tutuklular lehine açıklama yapmış olmalarına rağmen, bu mahkemelerin kendilerini Anayasa Mahkemesi’nin üzerinde görmüştür. Biz Taksim’de nasıl korku duvarlarını yıktıysak, 5 Ağustos’ta aynı kararlılık ve direnci göstermeliyiz. Çünkü, bizler haksızlığın, adaletsizliğin ve hukuksuzluğun hüküm sürdüğü hiçbir olaya kayıtsız kalmadık ve kalmayacağız” diye konuştu.
 
“OPERASYONU ŞİDDETLE KINIYORUZ”
İstanbul ve Ankara'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 25 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonlara tepki gösteren Keş şunları söyledi: “Gezi Ruhu’nun vatansever basın organlarından olan Aydınlık Gazetesi ile Ulusal Kanal çalışanları ve İşçi Partisi’nin İstanbul ve Ankara yöneticilerine yönelik yapılan operasyonu şiddetle kınıyoruz. Tayyip Erdoğanların valisi Mutlu’nun taktikleri işe yaramıyor. Türk Halkı ayağa kalkmıştır. Haydi, Çerkezköy 5 Ağustos’ta hep birlikte Silivri’ye”
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10