Çalışmaları yerinde inceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçenin farklı noktalarında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Çerkezköy 4.08.2013 18:39:00 0
Çalışmaları yerinde inceledi
 TÜM BAĞLANTI YOLLAR DUBLE YOL OLDU
İncelemelere İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesi’nde yapımı tamamlanan otoban bağlantı yolu ile başlayan Ali Ertem, “Hikmet Uğraş Caddesi otoban bağlantı yolu 800 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde olacaktır. Yolumuzun önceki gün trafiğe açılmasıyla birlikte ilçemizin dört bir tarafındaki otoban bağlantılarının hepsi duble yol şeklinde oldu” diye konuştu.
 
ÇERKEZKÖY’ÜN EN BÜYÜK PARKI YAPILACAK
Yapımı devam eden Çerkezköy Otobüs Terminali’nde de incelemelerde bulunan Ertem, “Çalışmaların yüzde 75’i tamamlandı. Şuan itibariyle çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor” dedi. Çerkezköy Otobüs Terminali’nin inşaat yapım çalışmasının Eylül sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Ertem, mevcut otogarın yerine ise Çerkezköy’ün en büyük parkının yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.  
 
YER ALTI OTOPARKININ YÜZDE 60’I TAMAMLANDI
İncelemelerinin devamında Yer altı Otopark İnşaatı’na geçen Belediye Başkanı Ali Ertem, buradaki çalışmaların ise yüzde 60’ının tamamlandığını belirterek, “2. kısmın tabliye betonu atılıyor. Bayram sonrasında da 3. kısmın tabliye betonu atılacak” dedi. Ertem, 100 araç kapasiteli yer altı otoparkının Ekim ayı içerisinde hizmete açılmasının planlandığını dile getirdi.   
 
AÇILIŞI EKİM’DE
Çerkezköy Kent Konseyi’nin talebi üzerine meclisten çıkan karar doğrultusunda Öztrak Caddesi Narin Kavşağı Mevkii’nde temeli atılan Çerkezköy Kent Konseyi Binası’ndaki çalışmaları inceleyen Ali Ertem binanın açılışının Ekim ayı içinde yapılacağını ifade etti. 692 metrekare alan üzerine yapılan Kent Konseyi Binası’nın 508 metrekare kapalı alanı olacağını belirten Ertem çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlanmasının ardından bina hizmete açılacak. Bina içinde toplantı salonu, başkanlık odası, çalışma grupları odası ve kafeterya gibi birimler yer alacak” dedi.   
 
EKİPLER SAHUR VAKTİNE KADAR BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYOR
Ali Ertem’in incelemeler kapsamındaki son durağı ise Cumhuriyet Meydanı oldu. Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldığını ifade eden Ertem, “Çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı. Ekipler sahur vaktine kadar büyük bir özveri ile çalışıyor” dedi. Bayramdan sonra Uğur Mumcu istikametinde çalışmalara başlanacağını belirten Ertem, buranın da bir hafta içinde tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti. İncelemelerde Ertem’e Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş eşlik etti.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10