Can kurtarmaya geldiler, canından ettiler

Çerkezköy’de iddiaya göre şizofren hastası olduğu için akıl hastanesine götürülmek istenen bir kişi emniyet ve sağlık ekiplerine direnince canından oldu.

Çerkezköy 6.08.2013 00:19:00 0
Can kurtarmaya geldiler, canından ettiler
 AMBULANSTAN KAÇTI
Saray Büyükyoncalı Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan ve psikolojik sorunları olduğu iddia edilen 34 yaşındaki Ali Çelebi önceki gün görevliler tarafından Bakırköy Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne götürülmek istendi. İddiaya göre, araca bindirildikten sonra İstanbul’daki hastaneye gitmek istemeyen Ali Çelebi ellerindeki bağı çözerek ambulanstan inip kayıplara karıştı. Hastane çalışanlarının durumu yakınlarına haber vermesi üzerine jandarma ekipleri ve polisler geniş çaplı araştırma başlattı.
 
YOLDA HAYATINI KAYBETTİ
Olaydan kısa bir süre sonra Ali Çelebi Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde oturan ablasının yanına gitti. Ablasının durumu ekiplere haber vermesi üzerine eve gelen polisler ve sağlık ekipleri Ali Çelebi’yi kontrol etmekte zorlandı. İddiaya göre direnmeye çalışan Ali Çelebi, polisin tarafından etkisiz hale getirildi. Bu esnada İstanbul’dan gelen özel bir hastanenin sağlık ekipleri de Ali Çelebi’ye narkoz vurup sakinleştirerek ambulansa bindirdi. Kapaklı Çerkezköy istikametinde hareket halinde iken ambulansta kalbi duran Çelebi apar topar Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Çelebi hastanede uzun süren müdahalelere rağmen hayata döndürülemedi.
 
ÇOK YÖNLÜ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Olayın ardından Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gelen ve Ali Çelebi’nin öldüğünü duyan yakınları sinir krizi geçirdi. Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Gürcan Kaya’nın incelemesinin ardından Ali Çelebi’nin cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.
 
YENİMAHALLE’DE TOPRAĞA VERİLDİ
Şanssız olayda hayatını kaybeden Ali Çelebi için dün ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Yenimahalle Camii’nde kılınan cenaze namazına Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Ahmet Avcı, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, Hasan Acar, Nedim Yılancı,  Büyükyoncalı Belediye Eski Başkanı Nurettin Yılmaz ile Çelebi ailesinin yakınları katıldı. Ali Çelebi’nin naaşı kılınan cenaze namazının ardından Yenimahalle Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.
 
 
“SUÇLULAR BULUNSUN”
Cenazenin namazının ardından açıklama yapan Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Aktürk “4 Ağustos tarihinde derneğimiz üyesi kardeşimiz Ali Çelebi’nin polis tarafından darp edilerek ölümüne sebep olmasını şiddetle kınıyoruz. Münferit kalmasını ve son olmasını temenni ettiğimiz bu vahim durum, Kapaklı ve bölgemizde yine Samsunluların sağduyusu ile çözülecektir. Suçluların bir an önce bulunarak gereğinin yapımlısını kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” diye konuştu.
 
“İÇİNİZ RAHAT OLSUN”
Kapaklı Samsunlular Derneği’nde toplanan Samsunlular ve Çelebi’nin yakınları Ali Çelebi’nin ölmesine sebep olduğunu iddia ettikleri Kapaklı Emniyet Amirliğine yürüyerek kapısına siyah çelenk bırakıp tepkilerini dile getirdi. Ali Çelebi’nin yakınlarını sakinleştirmeye çalışan Çerkezköy İlçe Emniyet Amiri Adem Tuncel “Başınız sağ olsun. Acınız büyük. Gerek ilçe Emniyet Müdürlüğü gerekse Cumhuriyet Savcılığı konuyu bizzat takip ediyor. Biz acınızın büyük olduğunu bildiğimiz için bugün cenazeye gelemedik. Burada kimin eksikliği varsa ortaya çıkacaktır. İçiniz rahat olsun” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10