Ergenekon kararlarını protesto ettiler

CHP İlçe Teşkilatı, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy İlçe Başkanlığı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy İlçe Başkanlığı, İşçi Partis

Çerkezköy 7.08.2013 00:20:00 0
Ergenekon kararlarını protesto ettiler
 TÜRK MİLLETİ MAHKUM EDİLDİ
Dün saat 18.30’da belediye meydanında düzenlenen basın açıklamasında konuşan TGB Çerkezköy temsilcisi Sercan Keş “Türk Milleti mahkum edildi. Ergenekon mahkemeleri 5 Ağustos 2013 Pazartesi günü kararlarını açıklamıştır. Bu kararlar ile Türkiye’nin yurtsever, aydın, siyasetçi  birikimi ve Türk Ordusu’nun gözbebeği komutanları mahkum edilmiştir. Tertip ürünü Ergenekon davasında mahkum edilenler sadece yurtsever değildir. Bu kararla türk milleti, Atatürk Cumhuriyeti, türk devrimi, vatanseverlik, türk ordusu mahkum edilmiştir. Ancak tecavüzcü, Danıştay katilinin azmettirici, Danıştay davasında müebbet hapse mahkum edilmiş olan Osman Yıldırım tahliye edildi. İlker Başbuğ komutanımız pkk’lı Şemdin Sakık’ın ifadeleriyle ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Mahkemeler, tecavüzleri, uyuşturucu satıcılarını,mafyayı, katilleri ve pkk’lılara özgürlük sunarken, türk milletinin Atatürkçü liderlerini mahkum ettirmiştir” dedi.
 
“İKTİDARIN YIKILDIĞI GERÇEĞİDİR”
Karar AK Parti fazişminin son örneği ve zirvesidir” diyen Keş sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD’nin gladyo merkezi kararını vermiş, F tipi personel açıklamıştır. Türkiye yıllar süren bir tiyatronun son sahnesini yaşamıştır. Silivri zindanlarında ne hukuk vardır ne de türk milletinin temsil yeteneği vardır. Kararı tanımıyrouz. Bu yargılama oyunu tamamen kanunsuzdur. Açıklanan hüküm yasadışıdır ve gayrimeşrudur. AK Parti hükümeti bütünüyle gayrimeşrudur. Ancak gördüğümüz gerçek, Tayyip-Gül Eşbaşkanlığı iktidarının yıkıldığı gerçeğidir.Türk milleti hükmünü vermiştir. Tayyip-Gül-Fethullahçı, Gladyo, vatana ihanetten mahkum olmuştur”
 
SLOGAN ATTILAR
Eyleme katılan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Saim Özkan, İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, CHP İlçe Teşkilatı üyeleri,  ADD Çerkezköy üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy üyeleri, İşçi Partisi ve TGB üyeleri basın açıklamasının ardından Bursa Nutku’nu hep birlikte söylediler. Ayrıca eylemciler “ Yeminler edildi, yıkılacak Silivri”, “Mustafa Kemal’in Askerleyiz”, “ Cumhuriyet değil AK Parti yıkılacak”, “ Yurtseverler çıkacak hesap soracak” sloganlarını attı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10