Bayramda devlet-millet kaynaşması

Tekirdağ'da Ramazan Bayramı dolayısıyla ilk gün Valilik Binası karşısındaki Üç Kemaller Parkı’bda bayramlaşma programı düzenlendi.

Tekirdağ 11.08.2013 22:16:00 0
Bayramda devlet-millet kaynaşması
 KATILIM YOĞUN OLDU
Bayramlaşma programında; çocuk, genç, yaşlı, amir, memur, köylü, şehirli, esnaf, sanatkâr tüm Tekirdağ halkı birbiriyle bayramlaşma ve kucaklaşma fırsatı buldu. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, geçen sene kurban bayramında başlatıkkları halkla iç içe bayramlaşmanın ikincisini düzenlediklerini ifade etti. 853 bin Tekirdağlı hemşerisinin bayramını kutlayan Vali Ali Yerlikaya “Bu bayramımız, daha önceki bayramlardan daha fazla birliğimize, beraberliğimize kardeşliğimize vesile olsun diye temenni ediyorum” diye konuştu. Bayramlaşma Programına; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Garnizon Komutanı Ömer Faruk Küçük, Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç ve eşi, Vali Yardımcıları Ahmet Büyükçelik, Bekir Sıtkı Kocakundakçı ve eşleri, Vali Yardımcısı ve Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel ve eşi, İlçe Kaymakamları ve eşleri, NKÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Mustafa Kulaç, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve eşi,  Siyasi Partilerin İl Başkanları ile üyeleri, STK temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri ve çalışanları, Emniyet Teşkilatı personeli ve eşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
HASTALARIN BAYRAMINI KUTLADILAR
Üç Kemaller Parkı’nda düzenlenen bayramlaşma programının ardından Vali Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek hastalar ve hastane çalışanları ile bayramlaştı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Yakup Çağ, İl Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Akbulut, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mahmut Akdağ, Hastane Yöneticisi Dr. Raif Üzmez ve  Başhekim Dr. Mustafa Doğan  tarafından karşılanan Vali Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya ile beraberindekiler, bayramı hastanede yatakta geçirmekte olan hastaları ziyaret ederek bayramlarını kutladı.
 
ALLAH BÜYÜKLERİMİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN
Hastane ziyaretinin ardından Vali Yerlikaya ve beraberindekiler huzurevini ziyaret ederek, buradaki huzurevi sakinlerinin elini öpüp bayramlarını kutladılar. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama tarafından karşılanan Vali Yerlikaya, huzurevi sakinleri ile çay içip, sohbet etti. Bir huzurevi sakininin kendi yapmış olduğu elişi eserleri de inceleyen Yerlikaya “Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin, sizleri nice bayramlara ulaştırsın ve uzun ömürler versin” diye konuştu.
 
SEVGİ EVLERİNİ DE ZİYARET ETTİLER
Vali Ali Yerlikaya huzurevi ziyaretinin ardından Sevgi Evlerine geçerek, eşi Hatice Nur Yerlikaya ve beraberindekiler ile birlikte ilk önce kız çocuklarının bulunduğu evi, daha sonra ise erkek çocuklarının bulunduğu erkek yetiştirme yurdunu ziyaret etti. Çocuklara bayram harçlığı dağıtan Yerlikaya, çocuklara hediyeler sundu.
 
ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİ DE UNUTMADI
Vali Ali Yerlikaya ve Eşi Hatice Nur Yerlikaya, 1993 yılında Diyarbakır ilinde şehit düşen Onbaşı Şenol Kartal’ın ailesini de ziyaret etti. Şehidimizin annesi Zahide Kartal’ın elini öperek bayramını kutlayan Vali Yerlikaya, "Biz sizin dualarınıza muhtacız. Sizin dualarınızla ayakta duruyoruz. Allah şehitlerimizin şefaatini üzerimizden eksik etmesin" dedi. Ziyarette, Müftü Mahmut Gürlen Şenol Kartal için dua etti. 
 
ÇOCUKLARDAN ANLAMLI HEDİYE
Vali Ali Yerlikaya şehit ailesinin evinden ayrılırken mahalle kahvesine de uğrayarak kahvede oturan vatandaşlarla da bayramlaştı. Bayramlaşma programında son ziyaret, Batman ili Gercüş İlçesinde uzman çavuş olarak görev yaparken gazi olan Cemil Kuleli’nin evine yapıldı. Gazi Cemil Kuleli ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vali Yerlikaya ve beraberindekilere teşekkür etti.
 Ziyarette Erkek Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklar da kendi yaptıkları el işlerini Vali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya'ya sundular.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10