“Zamanı gelince hesabını verecekler”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programında geçtiğimiz günlerde Silivri’yi toza dumana boğan Ergene

Çerkezköy 11.08.2013 22:17:00 0
“Zamanı gelince hesabını verecekler”
 Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, teşkilat binasında bayramlaşma programı düzenledi. Bayramın ilk günü düzenlenen programa, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün ve Sami İkizler, Belediye Başkan Aday Adayları Metin Dönmez, Ensar Sivri, Aktaş Güler, Cevdet Aydemir ve çok sayıda partili katıldı.
 
“BAYRAMI BAYRAM TADINDA YAŞAYAMIYORUZ”
Ramazan Bayramı’nı Ergenekon davasında alınan karardan dolayı buruk geçirdiklerini belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Ramazan’ı ramazan tadında olması gerektiği gibi geçirdik. Ama bugün, geçen bayram olduğu gibi bu bayramı da bayram gibi geçiremiyoruz. Bu bayram hukukun ve adaletin ayaklar altına alındığı, bir bayram yaşıyoruz. İsterdik ki hukuk ve adalet duygusu ayaklar altına alınmasın. İsterdik ki birlik ve beraberliğimize müdahale olmasın. Ama görüyoruz ki hala bu duyguları içerisinde barındıramayan, kardeşi kardeşe insanları birbiri ile karşı karşıya getirerek, bu çatışma ortamından bu huzursuzluktan kendine pay çıkarmak isteyen insanlar var. Bu bayramı bayram havasında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı isterdik” dedi.
 
“SİLİVRİ’DE ZULÜM VARDI”
5 Ağustos’ta Silivri’de görülen Ergenekon davasında davanın görüldüğü mahkeme salonuna tutuklu yakınlarından kimsenin alınmamasına tepki gösteren Yüceer, “Mahkeme salonuna tutuklu yakınlarından kimse alınmadığı gibi, dava ile ilgilenen avukatlar da çoraplarına kadar didik didik arandı. Orada gördüğümüz manzara karşısında şaşkına döndük. Silivri’de o gün zulüm vardı. Mahkemede çıkan kararlar bu toplumun vicdanını sızlatan kararlar. Biz hukuka, demokrasiye sonuna kadar inanan insanlarız. Üstünlüğün hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savunan insanlarız. Biz diyoruz ki hukuk herkese neyse bize de o olsun başka bir şey olmasın. Ama, siz sandıkla gelip hukukun temel değerlerini rafa kaldırırsanız, siz yargıyı kendinize muhalefet eden herkese bir sopa olarak kullanırsanız halk size cevabını verir” diye konuştu.
 
“TUTUKLULARIN ÇOĞU TOPLUM VİCDANINDA BERAAT ETTİ”
Hükümet tarafından meclise sunulan torba yasa tasarılarını da onaylamadığının altını çizen Yüceer, Silivri’de yaşananların torba kanunlarını aratmadığını ifade etti. Yüceer şunları kaydetti: “Torba bir örgüt yapılmış içerisinde kim ararsanız var. İçerisinde cumhuriyete bomba atanlarda var. Üst düzey yetkili askerler de var. Gazeteciler de var, Bunların hepsini bir araya koymuşlar. Adını da örgüt koymuşlar. Sonra da hepsini hakkaniyetten uzak bir şekilde yargılıyorsunuz. Genelkurmay Başkanlığı yapmış birisi ceza alıyor. Danıştay saldırısının azmettiricisi serbest bırakılıyor. Bu kararlar hukuk dışıdır. Bu kararlar tamamen siyasidir.” Ak Partili bir vekilin alınan kararlar ile ilgili “Bu tarihimizin en büyük hukuksal hesaplaşmasıdır” yorumuna da tepki gösteren Yüceer, “Hukuk kimse ile hesaplaşmaz. Bu merci hesaplaşma yeri değildir. İşte bu açıklama ile kendi kendilerini ele veriyorlar. Bu hukuksal hesaplaşma değil tamamen siyasi bir hesaplaşma. Bu davada tutuklu bulananların çoğu toplum vicdanında beraat etmiştir” ifadelerini kullandı.
 
“SANMASINLAR Kİ BUNLAR HESAPSIZ KALACAK”
Ergenekon savcılarının verilen kararları az bularak mahkemeye itiraz dilekçesi vermesi ile ilgili “Allah Islah Etsin” diyerek tepkisini dile getiren Yüceer, “Türk Ceza Kanunu’nda müebbetin karşılığı idamdır. Zaten idam kalktığı için müebbet veriliyor. Demek ki idam kaldırılmasıydı idam cezası verilecekti. Toplum vicdanında Ergenekon’u bu şekilde kullananlar, zamanı gelince hesabını verecekler. Sanmasınlar ki bunlar hesapsız kalacak. Sanmasınlar ki bu halk bunların hesabını sormayacak. Zamanı gelince bunun hesabı sorulacaktır. Bugün bu kararları verenlere, cezayı az bulanlara bu halk ileride lanet edecektir” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10