Doğrudan Faaliyet Desteği Programı başladı

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) doğrudan destek programı kapsamında Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ bölgesine 500 bin lira kaynak aktaracak.

Bölgede Gündem 14.08.2013 22:18:00 0
Doğrudan Faaliyet Desteği Programı başladı
 DESTEK PROGRAMI İLAN EDİLDİ
Kalkınma Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'nın, (DFT) başladığı belirtilerek, 2013 yılı programı ile bölgeye 500 bin lira kaynağın aktarılacağı ve ajansın paydaşlarına olan desteğinin sürdüğü ifade edildi. Ajansın, kurulduğu günden bu yana Mali destek, teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği programları aracılığıyla Trakya'nın kalkınması için bölgeye tamamı karşılıksız olmak üzere yaklaşık 44 milyon liralık bir kaynak aktardığı belirtilerek “Ajans, yeni bir Mali kaynağı daha paydaşlarının hizmetine sunuyor. Ajans, sosyo-ekonomik gelişmeyi hızlandırabilecek önemli fırsatların değerlendirilmesine ve sosyo-ekonomik gelişme önündeki dar boğazların giderilmesine yönelik tedbirleri ve planlama/araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programını ilan etmiş bulunuyor” ifadelerine yer verildi.
 
25 BİN İLE 75 BİN ARASINDA HİBE DESTEĞİ
Kalkınma ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirlerin alınmasına ve kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarına destek sağlamak üzere açılan 2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuruların beklendiği belirtilen açıklamada, programa 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapılabileceği vurgulandı. Açıklamada, büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesine ve bu kararların yönlendirilmesine katkı sağlayacak faaliyetlerin de destekleneceği programın öncelikleri arasında yenilik ve girişimcilik, üretim ve lojistik, enerji verimliliği, kentsel kimlik ve tasarım, afet acil yardım, kültür ve turizm konularındaki fizibiliteler, planlama ve araştırma çalışmalarının yer aldığına değinildi. Mahalli idareler, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, teknoloji geliştirme bölgeleri ve teknoparklar, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, birlikler ve kooperatifler ile sivil toplum kuruluşlarının başvurabileceği program çerçevesinde, proje başına 25 bin ile 75 bin lira arasında hibe desteği sağlanacağı ifade edildi.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10