“Amacımız eksikliği gidermek”

Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetimi, dün saat 11.30’da hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğu Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminden lise yapımı için yardım t

Çerkezköy 14.08.2013 23:19:00 0
“Amacımız eksikliği gidermek”
 AMACIMIZ EKSİKLİĞİ GİDERMEK
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve yeni yönetimi tebrik eden Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı, “Hem yeni yönetiminize hayırlı olsun demek hem de yapımı devam eden okulumuz için sizlerden destek istemek için geldik” dedi. İlçede yokluğu hissedilen İmam Hatip Lisesi’nin yapımı için yola çıktıklarını söyleyen Yazı, “200 bin nüfusa hitap eden bölgemizde bir İmam Hatip Lisesi’nin bulunmaması nedeniyle çok eleştiri aldık. Nüfusu 10 bin civarında olan Vize’de bile İmam Hatip Lisesi var. Amacımız bu eksikliği gidermektir” ifadelerini kullandı.
 
3 İLÇEYE HİZMET VERECEK
Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin kaba inşaatının tamamlandığını dile getiren Sait Yazı, “Okulumuz 40 derslikli olacak. Mevcut durumda çocuklarımız Çorlu’ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Fakat okulumuzun yapımının tamamlanmasıyla Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’e hizmet verecek” dedi. İlk etapta Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin 2013-2014 eğitim-öğretim yılının 2. dönemine yetiştirilmesinin planlandığını kaydeden Yazı, “İçinde bulunduğumuz şartlar dahilinde bu durum çok zor görünüyor. Fakat muhakkak ve muhakkak 2014-2015 eğitim-öğretim dönemine yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.
 
ORTAOKUL DA BU ALANA YAPILACAK
Okulun projesinin bizzat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlandığını anımsatan Sait Yazı, “Proje çerçevesinde lise binası yanına yurt yapılması planlanmıştı. Fakat ilçemiz Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun ek binasında faaliyet gösteren Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu’nun gördüğü yoğun ilgi karşısında binanın yetersiz kalması nedeniyle yeni bir okul yapılmasına karar verildi. Bu okulun da 12.5 dönümlük Çerkezköy İmam Hatip Lisesi alanı içine yapılması uygun görüldü. Birbiriyle ilişkili okullar olmaları nedeniyle bu kararın hayırlı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.      
 
SEVE SEVE DESTEK OLURUZ
Çerkezköy İmam Hatip Lisesi yapımı için destek sözü veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Eğer odamızın böyle bir yardımda bulunmasında mevzuata aykırı bir durum yoksa seve seve destek olmaya hazırız” dedi. İmam Hatip Lisesi için kendisine verilen dosyayı inceleyen Kozuva, “Öyle hayırlı bir zamanda geldiniz ki, biz de biraz önce Yönetim Kurulu toplantısındaydık. Toplantı henüz tamamlanmadı. Böylece bu dosyayı da yönetim kurulumuzda görüşebileceğiz” dedi.  
BÜYÜK BİR EKSİKLİK GİDERİLMİŞ OLACAK
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, Çerkezköy’ün her geçen gün büyüdüğünü belirterek, yapılacak olan İmam Hatip Lisesi ile ilçenin büyük bir eksiğinin giderileceğini söyledi. Ertem, “İlçemiz her geçen gün büyüyor. Her geçen gün nüfusumuza bir kişi daha ekleniyor. Bu doğrultuda ilçemizde eğitime yapılan yatırımları arttırmamız gerekiyor. Geçen yıl yapımına başlanan İmam Hatip Lisesi ilçemizde büyük bir eksikliği gidermiş olacak. Sadece Çerkezköylülere değil 3 ilçeye hizmet verecek. Biz bu konuda tüm halkımızdan destek bekliyoruz. Okulun yapımında destek olmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız hem Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne hem de Halk Bankası Çerkezköy Şubesi’ne giderek yardımda bulunabilirler” diye konuştu. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı ve beraberindeki heyet katıldı.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10