“Gençliğe hitabeyi iyi anlamalıyız”

Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün Saray’a gelişinin 76.yıldönümü dolayısıyla Saray’da tören düzenlendi.

Saray 21.08.2013 00:44:00 0
“Gençliğe hitabeyi iyi anlamalıyız”
 EŞSİZ BİR DEVLET ADAMI
Önceki gün saat 10.30’da düzenlenen program Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saat 11.00’da da belediye yanında Ata’nın ziyaret ettiği yere çelenk sunuldu ve çiçekler bırakıldı. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, törende yaptığı konuşmada Atatürk’ün sadece bizim için değil, sömürü altında ezilmiş uluslar için, hatta cephelerde vuruştuğu düşmanlarınca da eşsiz bir kahraman, eşsiz bir devlet adamı olarak bilindiğini ifade etti.
 
BİZE CUMHURİYETİ BIRAKTI
Dünyanın bugüne kadar birçok kahraman, birçok devlet adamı gördüğünü ama hepsinin zamana yenik düşüp tarihin tozlu raflarına kalktığını belirten Çoban “Mustafa Kemal, hala güncelliğini korumakta birçok ünlü devlet adamınca örnek alınacak lider olarak görülmektedir. İçimizden çıkarak bizim için, uygar dünya için bunca önemli işler başarmış, değerli katkılar yapmış bir büyük insana bağımlılık onun fikirlerini anlamayı gerektirir. Adını törenlere hapsederek veya olur olmaz her yerde anarak ona yakışan mirasçılar olamayız. O ve dava arkadaşları bize onurlu bir ulus olarak yaşayabileceğimiz güzel bir ülke ve kurulmuş bir Cumhuriyet bıraktılar. Her birimiz onlar gibi düşünerek, onlar gibi davranmak ve ilerleme yolunda çalışmak zorundayız” diye konuştu.
 
MUSTAFA KEMAL RÜZGARI
Günümüzde içinde bulunduğumuz koşullardan asla yılgınlığa düşmeyip mutsuzluğa kapılmamamız gerektiğini vurgulayan Çoban “Özellikle gençlerimiz, geçmişin acı tecrübeleri sonucu yazılmış Gençliğe Hitabe’yi iyi anlamalı ve onu kendilerine rehber edinmeliler. Unutulmamalı ki Atatürkçü bir genç asla yılgınlığa, karamsarlığa ve teslimiyetçiliğe yenik düşmez” diye konuştu. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın açılış konuşmasının ardından belediye emlak servisi görevlisi M.Tuğçe Arslantürk Perçin tarafından “Mustafa Kemal Rüzgarı” adlı şiir okundu.
 
AYRAN PİLAV DAĞITILDI
Saray’da görev yapan öğretmen Bülent Şıra yönetimindeki halk oyunları gösterilerinin ardından vatandaşlara ayran ve pilav dağıtıldı. Belediye önünde ise “Fotoğraf Saray 59 ve Atatürk” konulu fotoğraflar sergilendi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği kutlama törenine, ilçede vekaleten görev yapan Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Müştak Gençer, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10