Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı açıldı

Hayrabolu Uluslararası 23. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı düzenlenen görkemli törenle açıldı.

Hayrabolu 24.08.2013 00:19:00 0
Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı açıldı
 SANAYİ KENTİ OLMA YOLUNDA
Kaymakamlık bahçesindeki Atatürk anıtına Belediye Başkanı Hasan İrtem tarafından Festival çelenginin konulmasının ardından törende konuşan Başkan İrtem, “Festivalimiz, yöremizde kardeşlik ve birlik duygularını pekiştiren özel günlerimizdendir. 23.’nü kutladığımız festivalimizde, ayçiçeği tarımının yanı sıra tarım makineleri üreten ve bunu Türkiye’nin dört bir yanına, yurt dışına ihraç eden sanayi üretiminde adın da bahsettiren Hayrabolu,  yıldızı her geçen gün parlayan Organize Sanayi Bölgesiyle de gelecek yıllarda adını sıkça duyuracak sanayi kenti olma yolundadır” diye konuştu.
 
YÜRÜYÜŞ İLE DEVAM ETTİ
Tören, Babaeski Belediye Bandosunun çaldığı marşlarla festival kortejinin Kültür Park festival alanına yürüyüşü ile devam etti. Festival alanının açılışında konuşan Belediye Başkanı Hasan İrtem, Hayrabolu’nun tarım makineleri üretiminde son teknolojik ürünleriyle ülkede ve yurt dışında ses getirdiğini, tarımına büyük katkı sağladığını, ayrıca bu yılda güzel bir festival için çalıştıklarını ifade ederek “Bu yıl da güzel bir program hazırladık. 7’den 70’e herkese yönelik bir festival hazırladık. Türkiye’nin tanınmış ses sanatçıları bizlerle birlikte olacak. Hayrabolu tarihi ve arıcılarımıza yönelik konferanslarla kültürel çalışmalara destek veriyoruz. Sünnet ve nikah törenleriyle Pazar günü Türkiye Motokros Şampiyonasının dördüncü ayağı ilçemizde koşulacak” dedi. İrtem festivalin herkese hayırlı olmasını temenni etti.
 
GELİŞMEDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de törende yaptığı konuşmada “Ayçiçeği ekiminde Hayrabolu’nun önemli bir yere sahip. Umarız ki bu yıl ayçiçeği taban fiyatı açıklandığında üreticilerimizin yüzünü güldürür” dedi. Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan da festivallerin yöredeki sosyal hayata büyük zenginlik kattığını, yörenin ekonomik durumuna önemli katma değer sağladığını belirterek, Hayrabolu’nun adıyla anılan ayçiçeğinin yöredeki tarım makinelerinin gelişmesinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
 
AÇILIŞ YAPILDI
Kültürpark’ta festival kurdelesi Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Kaymakam Tamer Orhan, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya tarafından kesildi. Festival açılışına protokolün yanı sıra belde belediye başkanları Karnobat Belediye Başkanı Georgi Dimitrov, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, daire müdürleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.   Protokol festival alanında bulunan sanayi fuarında bulunan otomotiv, traktör ve tarım makineleri üretimi yapan sanayicilerin stantlarını gezdiler.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10