En büyük sermaye bilgidir

Uluslararası Hayrabolu 23. Ayçiçeği Festivali ve Sanayi Fuarı kapsamında Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından konferans düzenlendi.

Hayrabolu 25.08.2013 17:40:00 0
En büyük sermaye bilgidir
 ÖLÜME NEDEN OLUYOR
Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, arı ölümlerine neden olan çevresel faktörleri, genetik problemleri ve üretici hataları üzerinde durarak “Arıcılar artık bilgi çağında, kulaktan dolma bilgilere itibar etmemeli, tüm dünyada olduğu gibi modern ekipmana geçmelidirler. Sandıkların yakın konması, kötü anaç arı, yanlış bakım ve besleme, soğuk hava, hava değişiklikleri, genç arıların kaynak bulamamaları arıların ölümüne neden olmaktadır” dedi. Doğaroğlu, arıcıların mutlaka arıların bakımlarından, taşınmasına kadar her konuda bilgilerini yenilemeleri gerektiğini ifade etti.
 
KALKINMA EĞİTİMDEN GEÇER
Tekirdağ Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Ada da arıcının en büyük sermayesinin bilgi olduğunu belirterek, kalkınmanın temelinin eğitimden geçtiğini, bu tür eğitimlere birlik olarak bu yıl Hayrabolu’da üçüncü konferanslarını düzenlediklerini kaydetti. Konferansa ilçe ve çevre il ve ilçelerden gelen arıcılar katıldı.  Belediye Başkanı Hasan İrtem, Prof. Dr. Doğaroğlu’na plaket takdim etti.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10