Çerkezköy hizmete açık bir ilçe

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a hayırlı olsun ziyaretleri devam ederken, dün saat 11.00’da da Ak Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Kaymakam Kubilay’ı ziyaret etti.

Çerkezköy 26.08.2013 22:26:00 0
Çerkezköy hizmete açık bir ilçe
 ÖĞRENCİ SAYISI DA ARTIYOR
Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı makamında ziyaret eden Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy’ün, ülkenin en önemli ilçelerinden biri olduğunu ifade etti. Nüfusun hızla artması nedeni ile öğrenci sayısında da her yıl binlerce artış olduğuna dikkat çelen Demirbağ “Türkiye’nin her yerinden, Balkanlardan dahi insanlar ilçemize göç ediyor. İnşallah hep birlikte Çerkezköy için iyi şeyler yapmaya çalışacağız” dedi.
 
YENİ ADLİYE BİNASINA KAVUŞACAK
Demirbağ, Çerkezköy’ün en önemli sıkıntısının eğitim olduğunu vurgulayarak “Nüfusumuz ülke ortalamasının oldukça üzerinde arttığı için derslik ihtiyacı her yıl daha da artıyor. Son 10 yılda mevcut derslik sayısı kadar derslik yapıldı” dedi. İlçenin yakın zamanda yeni adliye binasına kavuşacağını söyleyen Demirbağ, Eylül ayında Çerkezköy Adliye’sinin yeni binasında hizmet vermeye başlamasının planlandığını ifade ederek “Böylece bu bina tamamen Çerkezköy Kaymakamlığı’na kalacak ve daha rahat bir çalışma ortamına kavuşacaksınız” diye konuştu.
 
DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEĞİZ
Ziyarette konuşan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “Burası benim 6’ncı görev yerim. Bizi görevimizin ilk günlerinde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim” dedi. Hizmette beraberlik ilkesi çerçevesinde hep birlikte Çerkezköy için hayırlı hizmetlerde bulunabilmeyi temenni eden Kubilay, “Sizlerin de desteği ile zaten güzel olan ilçemizi daha da güzelleştirmek için çaba göstereceğiz” dedi.
 
HİZMETE AÇIK BİR İLÇE
Kubilay, 15 Ağustos’ta ilçedeki görevine başladığını anımsatarak, insanların ilgi ve alakasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Çerkezköy’ün, Türkiye’nin en dinamik ilçelerinden biri olduğunu belirten Kubilay, Çerkezköy’ün hizmete açık bir ilçe olduğunu vurgulayarak “ El ele vererek ilçemiz için hayırlı hizmetler üreteceğiz. Bu kapsamda en hassas olduğumuz konu eğitimdir. Çerkezköy hızlı nüfus alan bir ilçe olduğu için fiziki şartların buna göre iyileştirilmesi ve okul sayısının kaliteden ödün vermeden arttırılması gerekmektedir. Anaokulundan başlayarak Üniversite ve Halk Eğitimi Merkezi’ne kadar tüm eğitim yuvalarının fiziki şartlarını iyileştirmeliyiz” dedi.
 
NESLİNİN TÜKENMESİNİ ENGELLEDİK
Kaymakam Metin Kubilay, görev yaptığı tüm ilçelerde siyasi parti temsilcileri ile güzel ilişkiler kurduğunu söyleyen Metin Kubilay, “O arkadaşlarımızla birlikte güzel işlere imza atmaya çalıştık. Burada da sizlerle bunu başarmak istiyoruz. Hepimizin ortak paydası Çerkezköy’dür” dedi. Sinop Gerze’de nesli tükenmek üzere olan bir tavuk cinsi olduğunu belirten Kaymakam Kubilay, “Bize ait bir proje çerçevesinde üretim tesisi kurduk. Tavuğun neslinin tükenmesini engelledik” dedi. Kubilay, 150-200 TL’den satılan bu tavuğun, ilçe halkı için bir gelir kaynağı olmasının yanı sıra aynı zamanda da ilçenin sembolü olduğunu ifade etti.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10