İş deneyimi olmayan genç işsizlere önemli fırsat

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, İŞKUR’un hayata geçirdiği en önemli uygulamalardan biri olan işbaşı eğitim programlarının iş deneyimi olmayan genç işsizl

27.08.2013 21:54:00 0
İş deneyimi olmayan genç işsizlere önemli fırsat
 HEDEF 150 BİN
Yazıcı, işsizliğin önündeki en büyük engellerden birinin tecrübe eksikliği olduğunu belirterek “İşbaşı eğitim programı ile işsizlerin kurumumuza kayıtlı işyerlerinde daha önce edindikleri teorik bilgilerini pekiştirmelerini ve mesleki deneyim kazanmalarını sağlıyoruz. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm işsizlerimizi İŞKUR’a bekliyoruz. 2013 yılında şu ana kadar 45 bin işsizimiz bu programdan faydalandı. Hedefimiz 150 bin” açıklamasını yaptı.
 
“TECRÜBE KAZANIRKEN PARA DA KAZANIN”
Program süresince her fiili eğitim günü için katılımcılara 25 TL cep harçlığı verdiklerini, ayrıca katılımcıların sigorta primlerini de karşıladıklarını anımsatan yazıcı, işsizlerin işbaşı eğitimi almak istediği işyerlerini İŞKUR’un yanı sıra kendilerinin de seçebileceğini söyledi. En az iki çalışanı bulunan işyerlerinin programlardan yararlanmasının mümkün olduğunu ifade eden Yazıcı “İŞKUR’a kayıtlı olan ve 15 yaşını tamamlamış işsizler işbaşı eğitimi alabilirler. Ayrıca, katılımcıların işbaşı eğitimi alacağı işverenlerle birinci ve ikinci derece kan bağının bulunmaması ve işyerinin son üç aylık kayıtlı ve kayıt dışı çalışanı olmaması gerekiyor. Katılımcılar yirmi dört ay içinde en fazla 160 fiili gün işbaşı eğitim programında yararlanabilirler. Engelliler için ise işbaşı eğitim programının süresi 24 ay içerisinde 320 fiili gün olarak uygulanabiliyor. İşsizlerin yanı sıra işverenler de buldukları işsizleri işbaşı eğitim programıyla kendi işyerlerinde yetiştirmek için bize başvurabilirler. İşverenler program sırasında ve sonunda memnun kaldıkları katılımcıları kendi işyerlerinde istihdam edebilirler” dedi.  Mevzuatta yapılan değişiklik sayesinde artık öğrenciler de mezuniyet öncesi işbaşı eğitim programlarından yararlanabilecek. Bunun için 81 ilde bulunun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine başvurulması gerekiyor. Programa katılmalarına ve program sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı İl Müdürlüğünce uygun görülen ikinci öğretim, açık öğretim ve yükseköğretim öğrencileri işbaşı eğitimi alabilecekler.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10