TRAKYAKENT encümeni toplandı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT Ağustos ayı Encümen Toplantısı önceki gün Tekirdağ’da gerçekleştirildi.

Tekirdağ 29.08.2013 15:35:00 0
TRAKYAKENT encümeni toplandı
Çerkezköy Haber - Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT Ağustos ayı Encümen Toplantısı önceki gün Tekirdağ’da gerçekleştirildi.
 
GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı ve Trakyakent Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç; Eylül 2013 tarihinde yapılacak Trakyakent meclis hazırlıkları, 2013 yılında yayınlanacak olan basın materyalinin ve Eylül 2013 Birlik faaliyet planının oluşturulması ana gündem maddeleri olduğunu belirtti. Dalgıç’ın konuşmasının ardından Edirne’nin Keşan ilçesinde yapılması planlanan “Şehir Planlama ve Arazi Eğitimi” ile “Dünya Proje Fon Kaynakları, Yararlanma Şekilleri, Proje Yazımı ve Yönetimi” konulu personele ve yetkililere yönelik günü birlik eğitim programları görüşülerek Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilmesi kararı alındı. Bunun yanında Trakyakent Belediyeler Birliği’nin Eylül ayında gerçekleştireceği Olağan Meclis Toplantısı’nın da detayları tartışıldı. Kosova, Makedonya ve Romanya gibi Balkan ülkelerinin sınırları içerisinde yer alan bölgesel birliklerle iş birliği yapılması konusunda da görüş alışverişi yapıldı.
 
İKİ AYDA BİR EĞİTİM DÜZENLENİYOR
Birlik Müdürü Sinan Çetiz de “Trakyakent olarak her ay iki defa olmak üzere Belediye personellerimizin bilinçlendirilmesi hususunda büyük faydalar sağladığını düşündüğümüz önemli eğitim programlar düzenliyoruz. Bu eğitimleri Üye Belediye Başkanlıklarımızın ev sahipliğinde sürekli hale getirdik. Bununla birlikte uluslararası ilişkilerimiz, iş birliği çalışmalarımız genişleyerek devam ediyor. Madrid ve Barselona Belediye Birlikleri işbirliğinde organizasyonlar düzenledik. İtalya Ulusal Belediye Birliği olan Ancı Belediyeler Birliği ile temaslarımız sürüyor” dedi. Trakyakent Belediyeler Birliği’nin telif çalışmalarında editörlük görevini yürüten Zekai Akay, Birliğin kısa süre içerisinde 5. Sayısını hizmete sunacağı Trakyakent Dergisi hakkında yorumlarda bulunurken Derginin ilk dört sayısı hakkında da kısa bir değerlendirme yaptı. Encümen Toplantısının son bölümünde, gündem maddelerini oluşturan konular hakkında birlik yönetim kuruluna kısa bilgilendirmeler yapıldı.
 
Haber / Sevay KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10