CHP’nin 7’nci aday adayı Vahap Akay oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan 7’nci isim CHP İlçe eski Başkanı Vahap Akay oldu.

Tekirdağ 29.08.2013 15:45:00 0
CHP’nin 7’nci aday adayı Vahap Akay oldu
Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan 7’nci isim CHP İlçe eski Başkanı Vahap Akay oldu.  

KATILIM YOĞUN OLDU
Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı, dün akşam saat 19.00’da İlçe Teşkilat Binası önünde düzenlenen törenle açıkladı. Törene CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kadir Albayrak, İl Genel Meclis Başkanvekili Sami İkizler, CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Demet Eroğlu, Edip Bülent Uğraş, Yüksel Sevil, Mehmet Yıldırım, Faruk Bal, Reşat Ziya Pekdoğan, Halil Demirkıran ve Cengiz Eker, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin,  CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Metin Dönmez, Aktaş Güler, Ensar Sivri, Subaykan Pandar, Cevdet Aydemir ve M. Zeki Gürcün, CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Veysel Güven, CHP Saray Belediye Başkan Aday Adayı Ali Osman Selçuk, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Kapaklı Belediye eski Başkanı Şemsettin Dubaz ve çok sayıda partili katıldı. 

5’İNCİ RESMİ BAŞVURU AKAY’DAN
Törende açılış konuşmasını yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, “Partimize büyük bir ilgi var. İnşallah yerel seçimlerde ve daha sonra da genel seçimlerde bu ilgi ile iktidara geleceğiz. Şuana kadar 4 arkadaşımız resmi başvuruda bulunmuştu. Bugün de Vahap Akay arkadaşımız aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı” dedi. Çerkezköy ve parti için yepyeni bir başlangıcın arifesinde olduklarını söyleyen Vahap Akay ise, “Bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası ile yola çıkmaya hazırlanıyoruz. Bu yola partimin bir neferi olarak çıktığım için onur duyuyorum” dedi. Çerkezköy’e hizmet yolunda CHP’den aday adayı olan tüm isimlere başarılar dileyen Akay, “Partimin ilgisinden kuvvet alarak, topluma karşı kayıtsız kalmadım. İktidara yürüyen partimizin bu yürüyüşünde ben de rol almak istedim. Çerkezköy adına ideallerimizi, heyecanlarımızı, projelerimizi ortaya koyacak ve bunları kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu. 

GÖREVİMİN GEREĞİNİ HER ZAMAN YERİNE GETİRDİM
1999 yılında yerel ve genel seçimlerin bir arada olduğu dönemde gençlik kollarında mücadeleye başladığını söyleyen Akay, “2002’de CHP üyesi oldum. 2003’de İlçe Yönetim Kurulu üyeliği ve ilçe sekreterliği görevinde bulundum. 2011’de partimiz uzun yıllardan sonra ön seçim kararı alır almaz, Tekirdağ milletvekili aday adayı oldum. Genel seçimlerden sonra Çerkezköy İlçe Başkanı olarak atandım ve partiyi kongreye götürdüm. Kongrede de görevi devrettim. Parti sorumluluğu görevimin gereğini her zaman yerine getirdim, bundan sonrada kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğim. İlçemiz sekiz mahalleden, 17 mahalleye genişledi. Çerkezköy Belediyesi’nin de Tekirdağ Büyükşehir Belediye’nin de CHP’li olacağına olan inancımızla uyum içinde çalışacağız. Çerkezköy’ün bütün zenginliklerini, güzelliklerini, fırsatlarını ve imkanlarını halkımızın hizmetinde kullanmak için var gücümüzle çalışacağız. Şimdi yepyeni bir Çerkezköy heyecanı ile yola çıkıyoruz. Sadece ve sadece iyi bir yönetim istiyoruz. Daha adil daha şeffaf daha sosyal daha halktan yana bir belediyecilik istiyoruz. Bu alamda kapısı halka açık, güler yüzlü, halkla iç içe, döven değil seven, samimi, dürüst, şeffaf bir belediyecilik anlayışı ilkemiz olacaktır” açıklamalarında bulundu. 

YOLUMUZ MUSTAFA KEMAL’İN AYDINLIK YOLUDUR
Daha güçlü bir Çerkezköy için CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin önemine vurgu yapan Akay, “10 yıllık iktidar gücüne rağmen Çerkezköy’de yaşadıklarımız ortadadır. Eksikler olumsuzluklar ortadadır. Tek adamlı yönetim anlayışından kurtularak çoğulcu ve katılımcı bir belediyeciliğe olan ihtiyacımız açıktır. Çerkezköy’ü daha yaşanabilir kılmak için, yandaştan yana değil vatandaştan yana belediyecilik için, 20 yıl aradan sonra rahmetli Başkanımız Hikmet Uğraş’tan sonra Çerkezköy’ü yeniden CHP’li belediyecilik anlayışı ile buluşturmak için, yepyeni umutlar, yepyeni heyecanlar ile yepyeni Çerkezköy için, geleceğimiz için aday adaylığımı ilan ediyorum. Hedef 30 Mart 2014 Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Umut Cumhuriyet Halk Partisidir. Yolumuz Mustafa Kemal’in aydınlık yoludur” dedi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan da, “Diğer ilçe başkanları beni kıskanıyor. Gördüğünüz gibi 7 tane pırıl pırıl tertemiz aday adayımız var. Bunlardan hangisine kim en ufak bir şey söyleyebilir?” diye konuştu. Aday adaylığının açıklandığı törene katılan tüm partililerle tek tek tokalaşan Vahap Akay’ı, bir dönem ilçe başkanlığı yarışına girdiği ve polemikler yaşadığı bir diğer CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Metin Dönmez’in  ilk tebrik edenler arasında yer alması ise dikkatlerden kaçmadı. 

Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10