Belediyeye hibe etmeye hazırız

Son dönemlerde bürokratlar arasında büyük tartışma yaratan “Huzurevi” ile ilgili bir açıklamada da Türk Metal Sendikası’ndan geldi.

Çerkezköy 30.08.2013 01:29:00 0
Belediyeye hibe etmeye hazırız
 “SEÇİM PROPAGANDASI YAPIYORLAR”
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, son günlerde Çerkezköy gündeminde yer alan Huzurevi ile ilgili Genel Merkezin yaptığı açıklamayı basın mensupları ile paylaştı. Özellikle Huzurevinin sosyal medya üzerinden seçim malzemesi olarak kullanıldığını ileri süren Koçak “Türk Metal Sendikası Çerkezköy Huzurevi ile ilgili olarak Genel Başkanımız Pevrul Kavlak bir iftar yemeğinde görüşlerini basınımız ve kamuoyu ile paylaşmıştı. Bunun üzerine huzurevi ile ilgili ilgisiz seçim propagandası yapmak isteyen kişiler de sağda solda açıklama yapıyor. Vatandaşlarımız bu kişileri zaten biliyor.
 
Her 4-5 yılda bir çıkıp seçimlere 5-6 ay kala kendini gündemde tutmak için seçim malzemesi bulmaya çalışırlar. Türk Metal Sendikası 156 bin üyesi ile Türkiye'nin en büyük sendikasıdır. Bu kişi ve şahıslara kesinlikle seçim propagandası yaptırmaz” dedi.
 
EĞİTİM MERKEZİ OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ KARARLAŞTIRILDI
Türk Metal Sendikası Genel Merkezi’nin yaptığı açıklama, Çerkezköy’de çalışan üyelerin emeklilik dönemlerini ve hayatlarını yalnız olarak sürdürmeleri ihtimalini değerlendiren sendikanın, Çerkezköy’e bir huzurevi yapmayı kararlaştırdığı belirtilerek “Uzun görüşmelerden sonra 30 Haziran 1995 tarihinde Çerkezköy Belediyesi, bugün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde bulunan arsayı sendikamıza verdi. Sendikamız tarafından 4 blok halinde yaptırılan Huzurevi Ünitesi’nin de içinde bulunduğu tesisler, bugüne kadar yeterli talep olmaması üzerine ne yazık ki ancak 2 yıl faaliyetini sürdürebildi. Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, daha sonra, ‘Huzurevi’ olarak çalıştırmak amacıyla yapılan bu tesisleri, hem Çerkezköy Halkı’nın, hem de Çerkezköy’de çalışan üyelerimizin ortak olarak faydalanacağı bir ‘Eğitim Merkezi’ olarak değerlendirmeyi kararlaştırdı. Bu konuda Mektebim Okulları Yönetimi ile yapılan ön görüşmeler sonrasında tesislerimizin ‘Bir Eğitim Yuvası’ olarak faaliyetine devam etmesi için mutabakata varıldı. Tesislerimiz içinde faaliyete geçmesi beklenen ‘irfan yuvasından’ sendikamız üyelerinin çocuklarından oluşan, 100 öğrenci tam burslu, 50 öğrenci de yarı burslu olarak faydalanacak.  Öte yandan ‘Çerkezköylü’ öğrencilerimizin eğitimlerinin devamı ve başarıları için sendikamız maddi ve manevi desteğini öğrencilerin okul yaşamı boyunca da devam ettirecek” denildi.
 
“ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NE HİBE ETMEYE HAZIRIZ”
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yasalar ve mevzuata ilişkin düşüncelerinin de sendika tarafından dikkate alındığı belirtilen açıklamada “Ancak, tesislerimiz hakkında, ilgili ve ilgisiz birçok kişi ve kuruluş tarafından yapılan açıklamalar, zaman zaman maksadını aşmakta ve ne yazık ki, yanlış bilgilenmelere maruz kalan Çerkezköy Kamuoyunda son derece sağlam bir yeri olan Türk Metal İmajına da zarar vermektedir. Biz bugün ‘atıl’ durumda olan bu tesislerin, Çerkezköy Halkı’nın ve Çerkezköy’deki üyelerimizin faydalanacağı bir ‘merkez’ olarak Çerkezköy’ün eğitimine katkıda bulunmak amacıyla faaliyetine devam etmesini istiyoruz. Ayrıca, tesisler içindeki 2 bloğu da, Belediyemizin, ilçe halkı için gerçekleştirdiği başarılı hizmetlerin devamlılığına katkıda bulunmak amacıyla Çerkezköy Belediyesi’ne hibe etmeye hazır olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz. Çerkezköy Kamuoyunun bu konudaki düşünce ve değerlendirmelerimizi anlayışla karşılayacağını ve bu yöndeki çalışmalarımızı destekleyeceğini umuyoruz” denildi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10