Sizlere hizmet borcumu ödemeye geldim

Çerkezköy’de uzun yıllardır diş hekimliği yapan Subaykan Pandar düzenlediği programda Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığını açıklayarak resmi başvurusunu yaptı.

Çerkezköy 30.08.2013 01:49:00 0
Sizlere hizmet borcumu ödemeye geldim
 BAŞARILAR DİLEDİ
Dün saat 19.00’da parti binası önünde düzenlenen programda konuşan Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan “Emperyalizme karşı ulusumuzun şahlanışının yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer bayramını kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canını veren tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Bilindiği gibi daha önce beş tane CHP Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan arkadaş olmuştu. Bugünde Dt. Subaykan Pandar adaylığını açıklayacak. Kendisine bu yolda başarılar diliyorum” dedi.
 
“25 SENEDİR BURADAYIM”
CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Dt. Subaykan Pandar da “Her zaman meslek hayatımda farklı olmaya çalıştım. Sizlerle de farklı şeyler paylaşmak istiyorum. Aday adaylarının yapmış oldukları konuşmalar beni fazlasıyla mutlu etti. Bazı arkadaşlar 25 yıldır Çerkezköy’de çalıştığımı ve parti içinde beni görmediklerini söylüyorlar. Ben 25 senedir sabahtan akşama kadar sizlere hizmet verdim. Benim en iyi bildiğim iş diş hekimliğidir. Bu diş hekimliğinin en iyisini Çerkezköy için yaptım” diye konuştu.
 
SİYASETE GİRMEMEK MÜMKÜN DEĞİL
Geçen dönemlerde siyasete girmesi için kendisine istek geldiğini fakat kabul etmediğini söyleyen Pandar “Çünkü tek başıma çalışıyordum ve diş hekimliği de zor bir meslektir. Eşime bunu sorduğumda erken olduğunu ifade etmişti. Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu duruma isyan etmeyecek arkadaşımız yoktur. Genel Kurmay Başkanımız, komutanlarımız, gazetecilerimiz cezalar aldılar. Bana bu aday adaylık sürecinde eşim destek oldu. TBMM’de verilen Atatürk’ün barış ödülünü bile yasaklamışlardır. İşte bu nedenle siyasete girmemek mümkün değildir. Yapılanlara karşı hepiniz taşın altına elinizi koyuyoruz. Eşler ve bayanlar siyasette önemlidir. Lütfen partiye katılın” dedi. Siyasete neden Cumhuriyet Halk Partisinden girdiğini de açıklayan Pandar “Benim yaşam tarzım ve ailem zaten bu partiye yakındı. Ben de başka yerde olamam dedim. Aile içi demokrasi iyidir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde demokrasi olduğu için partide yer alıyorum. Silivriliyim, Trakyalıyım, Atatürkçüyüm, Trakya sevdalısıyım ve sizlerden biriyim” diye konuştu.
 
BİZİM KULVARIMIZ BELLİ
25 yıldır Çerkezköy’de yaşayan birisi olarak ilçenin tüm sorunlarını bildiğini ifade eden Pandar “İnşaat, çevreye ve belediyeye hassas birisiyim. Bu işi biliyorum. Her söylediğim sözün arkasında durdum, bundan sonra da duracağım. Çerkezköy’ün ihtiyaçlarını biliyorum. Çerkezköy’de otopark sorununu sizler de biliyorsunuz” dedi. Kulvarının belli olduğunu söyleyen Pandar, “Yüzmeyi de, dalmayı da iyi biliyorum. Biz uzun yüzücüyüz, kulvara girdik mi başka kulvara geçmeyiz. Kısa yüzmeyiz, hızlı yüzmeyiz, hızlı yüzenler çabuk yorulurlar. Biz uzun yüzeriz. Kulvarımızı da asla değiştirmeyiz. Göğsüme taktığım altı oku da asla çıkarmayacağımdan emin olabilirsiniz. Gerçekten Cumhuriyet Halk Partisinde olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
 
HİZMET BORCUNU SİZLERE ÖDEYECEĞİM
Sosyal demokrat olarak herkesi kucaklayan, birleştirici, herkese eşit, güler yüzlü, yeşili seven sosyal ve kaynaştırıcı projeleri olduğunu belirten Pandar “Aday olmazsam aday olan arkadaşlara sonuna kadar destek vereceğim. Çünkü onlar beni aralarına aldılar ve kucakladılar. 25 sene önce beni buraya nasıl getirdiyseniz, bu hizmet borcumu da sizlere ödeyeceğim” diye konuştu. Çerkezköy Eski Belediye Başkanı Hikmet Uğraş’ı rahmetle andığını belirten Pandar “Hayatımda ilk defa bir Belediye Başkanı ile tanıştığım kişi Atatürk gibi adamdı. Rahmetli Hikmet Uğraş beni çok iyi ağırlamıştı. Bir Trakyalı olarak gittiğim zaman benim isteğimi bir hafta içinde yapmıştı. Ayrıca rahmetli A.Kadir Karan ve Remzi Özcan’a da Allah’tan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsınlar. Kendilerine yaptıkları hizmetlerden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
“CHP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞMEYE DAVET EDİYORUM”
Belediye Başkanlığının zor bir görev olduğunu ifade eden Pandar “Ben de aday adayı olarak bunun bilincindeyim. Belediye Başkanı hizmet için gelir. Makam ve hava için hiçbir zaman gelmez. Biz makamı da, havayı da gördük. Sonucunda ne olduğunu da gördük. Her şeye donanımlıyız ve her şeyi biliyoruz. Sizlere hizmet borcum var. Onu ödemeye geldim. Sosyal demokrat şemsiyesi altında hepinizi toplanmaya bekliyorum. Ülkemizin durumu zaten bellidir. Tüm arkadaşları Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birleşmeye davet ediyorum.
 
ÇOK SAYIDA PARTİLİ KATILDI
Törene İl Genel Meclis Başkanvekili Sami İkizler, CHP Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, CHP Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Metin Dönmez, Aktaş Güler, Ensar Sivri, Vahap Akay ve M. Zeki Gürcün, CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Nedim Yılancı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan ile çok sayıda partili katıldı.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10