Kocaeli'li çiftçiler Tarım ve Hayvancık Fuarı'nı gezdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin modern yöntemler hakkında bilgilenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği'nde görev yapan Ziraat MÃ

Tekirdağ 2.09.2013 00:39:00 0
Kocaeli
 90 ÇİFTÇİ KATILDI
Tarım Gıda ve Hayvancılık Yapan Çiftçilere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile (KGİOS) Civar Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin talebi üzerine yapılan organizasyonda İzmit ve Kandıra köylerinden 90 çiftçi fuara götürüldü. Tekirdağ merkezli olarak çalışan Önder Çiftçi Projesi çiftçilere sözleşmeli üretim konusunda bilgi verdi. Son yıllarda üzerinde çalıştıkları sarıçiçekli yağlı tohumlar ( kanola, aspir, ayçiçeği vb. ) ile sözleşmeli üretim yapılırsa katkı sunacaklarını belirttiler. Ayrıca üretimde kullanılan yavaş salınımlı gübreler çiftçilere tanıtıldı.
 
DEVAM EDECEK
Yıkanma yolu ile azotlu gübrelerin kayıplarını önlemek amacıyla yeni nesil azotlu gübreler çiftçilere gösterildi. Çiftçiler ayrıca basınçlı sulama sistemlerinde büyük sorun oluşturan enerji maliyetinin, yeni üretilen ve enerjisini güneşten sağlayan su pompalarını uygulamalı olarak incelediler. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Kocaeli çiftçilerinin tarımdaki yeniliklerden haberdar olarak modern üretim teknikleri kullanabilmeleri için bu tür organizasyonlara devam edeceklerini ifade etti.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10