Bize Cumhuriyeti tepsi ile sunmuşlar, kıymetini bilmeliyiz

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna katılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, Çerkezköy Haber Gazetesi’ne yap

Çerkezköy 2.09.2013 00:56:00 0
Bize Cumhuriyeti tepsi ile sunmuşlar, kıymetini bilmeliyiz
 CUMHURİYETİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker “Gerçekten bugün çok mutluyum. Yedi senedir Çerkezköy’deydim ama resmi bayramlara katılamıyordum. Bugün ise görevim nedeniyle burada bulunma gereği hissettim. Bugün o kadar mutlu oldum ki, bundan sonra hiçbir bayramı kaçırmayacağım” dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Cumhuriyetimizin kuruluşuna vesile olan en önemli zafer olduğunu ifade eden Ülker “Hepimizin zafer bayramı kutlu olsun. Bunu geçlerimiz yaşayabilmeli, anlayabilmelidir. Çünkü bize Cumhuriyeti bir tepsi ile sunmuşlar. Biz ise hazıra konmuşuz. Onun kıymetini bilmelidir” dedi.
 
EĞİTİMLİ, YETİŞMİŞ GENÇLER İSTİYORUZ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın son dönemlerde eğitime büyük katkıda bulunulduğunu hatırlatılması üzerine konuşan Ülker “Ben sekizinci meslek komitesindeyim. Biz komite görev olarak meslek liselerinin bize verimli kaliteli eleman yetiştiremediklerini düşünüyoruz. Kimseye haksızlık da etmek istemiyorum. Seneler önce hiç olmayan bir şey bugün için belli yerlere gelmiş durumda. İnsanoğlu her şeyin daha iyisini istiyor. Biz sanayiciler olarak hakikaten eğitimli yetişmiş gençler istiyoruz. Eğitim konusunda bunu ele aldık. Daha kalifiye, yetenekli ve daha çok eleman yetişsin istedik. Okulların donanımları hakkında bilgiler alıyoruz. Laboratuar çalışmalarında sıkıntıları var mı onları gidermeye çalışacağız. Ama bunun için bütçeye sahibiz. Kendimiz yapamayabiliriz. Ön ayak olmak istedik. Sanayi ve sivil toplum örgütü de arkadan gelir” dedi.
 
“EĞİTİME ÖN AYAK OLMAK İSTİYORUZ”
Doğalgazı olmayan okullara da destek verdiklerini belirten Ülker “Bu konuyla ilgili meclis üyesi arkadaşlarımdan öneri geldi. Bazı okullarımızın doğalgaz ihtiyaçları olduğunu ve doğalgaz olmadığı için kömürle ısındıklarını söylediler. Biz de onunla ilgili kış sonuna kadar üç okulumuza doğalgazı yetiştirmeye çalışacağız. Milli eğitim müdürlüğünü ziyaret ederek eğitime bir ön ayak olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10