“Cumhuriyetin savunucularıyız”

Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy Şubesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile “Zafer Yürüyüşü” düzenledi. Değişik grupların bir araya geldiği yürüyüşte, hükümet

Çerkezköy 2.09.2013 01:01:00 0
“Cumhuriyetin savunucularıyız”
 Çerkezköy Haber - Türkiye Gençlik Birliği Çerkezköy Şubesi’nin organizatörlüğünde gerçekleştirilen  “Zafer Yürüyüşü” Cuma günü saat 19.00’da yapıldı. Belediye Meydanında toplanan TGB’li üyeler, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı’nı okudu. CHP, Ulusal Gençlik Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin de katıldığı yürüyüş öncesinde İstanbul TGB Liseli Başkanı Nurcan Kaya tarafından basın bildirisi okundu. Hükümetin uygulamalarının yanlışlığına dikkat çekilen basın bildirisinde, her şeye rağmen Atatürk ilkelerinden taviz verilmeyeceğinin altı çizildi. 
 
SLOGAN ATIP YÜRÜDÜLER
Liseli Başkanı Nurcan Kaya, Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk Halkının, Ak Parti diktatörlüğüne karşı Cumhuriyetin savunucusu olacağını belirtti. Kaya, “Bu gün 30 Ağustos Zafer bayramımız. Taarruzu başlattığımız, düşmanları İzmir’de denize döktüğümüz, ülkemizi aydınlık günlere ulaştırma yolunda halkımızla el ele birlik içerisinde olduğumuz zorlu günlerin yıl dönümü.  Etnik unsur, dini inanç ve dili ne olursa olsun amacın vatanı kurtarmak olduğu bu günde, zafer bayraklarımızı açtığımızı, Ak Parti diktatörlüğüne savaş açtığımızı, ABD’nin haçlı irticasına, gladyosuna, dünya üzerindeki tüm diktatörlüğüne karşı durduğumuzu bir kez daha göstermek adına burada toplandık. Savaş teskeresi çıkararak, kimyasal silah oyunlarıyla Suriye’ye savaş açan Ak Parti’ye karşı birlik içerisinde olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz” dedi.
 
CUMHURİYET DEĞİL AKP YIKILACAK
Kaya tarafından okunan basın bildirisinin ardından yürüyüşe geçen grup “Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye, gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek, ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye, Türkiye Suriye kardeştir, Amerika kalleştir, Cumhuriyet değil AKP yıkılacak, devrim şehitleri ölümsüzdür, birleşe birleşe kazanacağız, Tayyip istifa” şeklinde sloganlar attı. Yürüyüş esnasında “Dağ Başını Duman Almış” ve “10. Yıl Marşı”nı da okuyan grup, Özel Çerkezköy Hastanesi önünden dönerek Atatürk Anıtı önünde yürüyüşüne son verdi.  Anıt önünde tekrar saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı’nı okuyan grup olaysız bir şekilde dağıldı.  
 
CHP’LİLER DE KATILDI
TGB Çerkezköy şubesi tarafından organize edilen “Zafere Yürüyüşüne”  CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, TGB Çerkezköy Şubesi Başkanı Sercan Keş, CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, CHP Çerkezköy Belediye Başkan aday adayları Ensar Sivri ve Zeki Gürcün, CHP Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, CHP Belediye Meclis Üyesi Demet Eroğlu, ADD Çerkezköy Şubesi Başkanı Dündar Orhan, TGB Liseli Başkanı Nurcan Kaya, Ulusal Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Erdal Darçın ve vatandaşlar katıldı.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10