ÇEMYO’da kayıtlar 6 Eylül’de başlıyor

Namık Kemal Üniversitesi’nde 2013-2014 yılı kayıtları dün başlarken, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’na kayıtlar ise 6 Eylül’de başlayacak.

Bölgede Gündem 3.09.2013 00:17:00 0
ÇEMYO’da kayıtlar 6 Eylül’de başlıyor
 4 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK
Namık Kemal Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamada kayıtların Değirmenaltı Yerleşkesi Namık Kemal Mahallesi Kampüs Caddesi No:1 adresinde yapılacağı ifade edildi. Fen Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Çorlu Mühendislik Fakültesi, İktisiadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu kayıtları dün başlarken; Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Malkara Meslek Yükseokulu kayıtları da bugün başlayacak. Çorlu Meslek Yüksekokulu, Hayrabolu Meslek Yüksekokulu ve Şarköy Meslek Yüksekokulu kayıtları da 4 Eylül’de başlayacak.
 
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 18 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu, Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu, Saray Meslek Yüksekokulu ve Muratlı Meslek Yüksekokulu’na kayıtlar da 6 Eylül’de başlayacak. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada “Sağlık Yüksekokulu Hemşırelık Lısans Programına yerleştırılen adayların, tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu getirmesi, Çerkezköy MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programına başvurabilmek için kapalı mekan, kan, karanlık ve yükseklik gibi fobisi olmamak, boy uzunluğunun erkek öğrencilerde en az 1,67 m, kız öğrencilerde 1,60 m ve boyun 1 m’den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg’den fazla fark olmamak (Tartma ve ölçme aç karnına ve çıplak ayakla olacaktır.), kayıt sırasında bedensel ve psikolojik yapısının itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olduklarını tam teşekküllü devlet ve üniversite hastanelerinden alacakları Sağlık Kurulu Raporu getirmesi gerekiyor” denildi. 2013-2014 eğitim öğretim yılı 18 Eylül’de başlayacak.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10