Garip de CHP dedi

Çerkezköy Belediye Eski Başkanlarından Remzi Garip Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

Çerkezköy 3.09.2013 00:18:00 0
Garip de CHP dedi
 ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Uzun zamandır, kamuoyunda hangi partiden aday olacağı konuşulan Remzi Garip dün saat 17.00’da düzenlenen program ile resmi başvurusunu İlçe Başkanı Saim Özkan’a teslim etti. Programda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan “Daha önce altı tane Belediye Başkan Aday adayımız müracaatını yapmıştı. Eski Belediye Başkanlarından Remzi Garip’in de aday adaylığı ile birlikte aday adayı sayımız yediye yükseldi. Kendisi daha önce belediye başkanlığı yapmış, milletvekili adayı olmuş tanınmış bir simadır. Geçmişte Çerkezköy için hizmetleri olmuştur. Partimizde tecrübeli isimleri görmekten mutluluk duyuyoruz. İnşallah kendisi için hayırlısı olur” dedi.
 
“BENİ UMUTLANDIRDI”
Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çerkezköy Belediye Başkan Aday adaylığını açıklayan Remzi Garip’in “Ben aday olmasam da aday olan her arkadaşın arkasında olacağım” sözünün kendisini mutlu ettiğini belirten Özkan “Remzi Garip’in bu hareketi beni mutlu etmekle birlikte umutlandırdı. Önceki gün 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutladık. Müslüman’ın müslümanı öldürmediği ve savaşmadığı bir dünya umuyoruz. İnşallah insanlarımız ölmez ve kayıp vermeyiz. Müslüman’ın Müslümanı öldürmesi daha acı bir şeydir. O nedenle önceki gün Dünya Barış Gününü buruk geçirdik” diye konuştu.
 
“KENDİSİNİ DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR ETTİ”
Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı Remzi Garip de kendisini destekleyenlere teşekkür ederek “Bir dönem Belediye Başkanlığı yapmış, 33 yıldır yaşamını Çerkezköy’de sürdüren,  ticaretini yapan birinin ne yapabileceği tartışılırken, ben ve ailem bana 25 yıldır siyasette desteğini esirgemeyen yakın dostlarım, oy verenlerin etkisi ile Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adaylığına başvurma kararı verdim. Bana sıcak bir karşılamada bulunan İlçe Başkanına ve yönetime teşekkür ediyorum. Biraz heyecanım vardı ama yaklaşımlarından ötürü rahatladım. Bu seçimin hem benim için, hem Cumhuriyet Halk Partisi için ve hem de bu bölgede oturan halkımıza hayırlı olacağına inanıyorum” dedi.
 
“PARTİYE KATKI SAĞLAMAYA GELDİK”
Partiye gelişinin sebeplerinden bahseden Garip “Son dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve CHP camiası kucaklayıcı bir tavır takındı. Diğer partilerde siyaset yapmış insanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev almak istediği takdirde kendilerini sıcak karşılayacaklarını kendilerine imkan tanıyacaklarını söylediler. Bu vesile ile her şeyi göze alarak daha cesaretli geldik. Bu saatten sonra elde ettiğimiz tecrübe, birikimi Cumhuriyet Halk Partisi için kullanmak istiyoruz. Burada genel merkezin takdir edeceği belediye başkan adaylığını vereceği kişiye destek olmaya ve partiye katkı sağlamaya geldik” diye konuştu.
 
“HERKESİN ÖZEL BİR TARZI VARDIR”
Basın mensuplarının “Diğer altı aday adayı partililer ile birlikte geniş katılımlı bir program yaptı. Bugün bu programı siz neden yapmadınız. Özel bir sebebi mi vardır” sorusunu da cevaplayan Garip “Bunun özel bir sebebi yok. Herkesin özel bir tarzı vardır. Ben o töreni aday ilan edildiğim taktirde yapmak isterim. Neticede yedi tane başvuru oldu. Kısaca bu benim düşünce ve davranış tarzımdır. Biraz daha mütevazi biraz daha gerçekçi olmak istiyorum. Kendimi de aday görerek havaya sokmak istemiyorum. Kendi hükümlerimi alarak böyle bir açıklama yaptım” dedi.
 
“UMUTLUYUM”
Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday gösterildiği takdirde 30 Mart’ta şansını nasıl gördüğünü sorulması üzerine konuşan Garip “Kendimi şanslı görmesem meşakkatli yolda görmezdim. Her aday gibi kendimi şanslı görüyorum. Zaten siyasetçinin gıdası umuttur ve kazanma umududur. O olmasa her partiden yedi sekiz aday adayı onlarca kişi neden bu yola girsin. Kazanabileceğimi düşünüyorum ve bunu daha önce gerçekleştirmiş birisi olarak umutluyum” ifadesini kullandı.
 
“SAĞLIKLI BİR YAMANMADIR”
Sosyal medyada Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak’ın kendisine sarf ettiği “Sonunda kendinize yamanacak bir pati bulmuşsunuz” ifadesinin hatırlatılması üzerine konuşan Remzi Garip “Murat Koçak’a sosyal medyada ‘evet aynen’ cevabını verdim. ‘Dediğimiz doğrudur sizi de mutlu gördüm’ dedim. Yamanma konusunu da kabul ediyorum. Ama en azından bu yamanmanın sağlıklı ve iyi bir yamanma olduğunu görüyorum. Parti ve Çerkezköy için zararı olmayacak bir yamanmadır. Kimseyi de bu rahatsız etmesin” dedi.
 
“DAHA İYİ OLACAĞI İÇİN GELDİM”
Aday adaylığı başvurusu için neden son günü seçtiğini sorulması üzerine konuşan Remzi Garip “Medyada birkaç aydır Milliyetçi Hareket Partisi’nden, AK Parti’den, Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olacağım söyleniyordu. Biz bu süreç içinde bugüne kadar son seçimde hatırı sayılır oy aldık. Bu da bana büyük bir mesuliyet yükledi. Daha çok insanla konuşarak, onların fikirlerini alarak çalışmaya devam ettik. Kendilerinin beni nerede görmek istediklerini, nereden aday adayı olmam gerektiğini hep sorduk. Sonunda da kendim, ailem ve beni destekleyenler için daha iyi olacağı kanaatine vararak Cumhuriyet Halk Partisi’ne geldim” diye konuştu.
 
“TELAFİSİNİ YAPACAĞIZ”
Kamuoyu’nda son seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyunu bölerek Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i Başkan ettiği algılarının oluştuğunu belirten Garip “Bizim oylarımız çok yakındı. Bana karşı Demokratik Sol Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi adayları tarafından yürütülen negatif propaganda benim oyumu epeyce etkiledi. Bunlara rağmen benim oylarım Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı oylara yakın oy potansiyeli çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelmemde de bu etki oldu. Kısaca kamuoyunda Cumhuriyet Halk Partisi’ne o zamanlarda zarar verdiğim algısı yerleşti. O zamanlar kamuoyunca öyle bir zarar verdiysek, partiye çalışarak telafisini yapacağız “ dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10