Meclis tek gündemle toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nı dün saat 15.00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirdi.

Çerkezköy 3.09.2013 00:18:00 0
Meclis tek gündemle toplandı
 OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Asuman Azak, Nuran Yeşil, Ziya Osmanoğlu ve Yüksel Sevil’in katılmadığı toplantıda tek gündem maddesi olan Çerkezköy sınırları içersindeki muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı konusu görüşüldü. Gazi Osman Paşa Mahallesi 944 ada 7 nolu parselde bulunan belediyeye ait 5/2400 oranındaki hissenin diğer malik Ceylanlar Perfore Saç Makine Nakliyat İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından ve  İstasyon Mahallesi 1311 ada 16 nolu parselde bulunan belediyeye ait 69611/384690 oranındaki hissenin diğer malikler Vasfiye Övür, Aydın Övür, Ayşe Övür, Tahire Acar, Nadire Uçankuş, Güner Kopuz, Sayire Güzel ve Ayhan Övür tarafından eşit hisse nispetinde satın alınmak istendiği ifade edildi. İlgili satış talebi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

“PROJEYİ TREDAŞ YAPTI”
Gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem meclis üyelerinin sıkıntılarını dinledi. CHP’li Meclis Üyesi Cengiz Eker “Yeni yapılan kapalı otoparkın önünde bulunan trafo direği kötü görüntü oluşturuyor” dedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ertem “Bu trafo Tredaş’ın kendi sisteminde yer alıyor. Trafo ile ilgili ne yapılacağını bilmiyoruz. Projeyi çünkü onlar yaptılar” diye konuştu.

“KAÇAK PAZARCILAR VAR”
Halk Pazarında esnafın korsanlardan yana sıkıntısı olduğunu belirten CHP’li Belediye Meclis Üyesi Edip Bülent Uğraş “Pazarcılık yapan esnafımız son günlerde artan korsan tezgahçıların bir an önce zabıta ekipleri tarafından bulunup pazardan çıkarılmasını istiyor. Vatandaşlarımız, özellikle bu kişilerin zabıta denetimlerinin az olduğu saat 15.00’ten sonra pazara girdiklerini söylüyorlar” diye konuştu. Zabıta ve polislerin Perşembe ve Pazar günleri denetimlerini sürdürdüklerini söyleyen Ertem “Benim bile dört beş defa uyardığım insanlar oldu. Ertesi hafta ise bir şekilde o pazarın içine giriyor. Bu yapılan gerçekten utanılacak bir şeydir. Kurallara uymamak da ayıp bir şeydir. Belediye olarak bütün esnafımızın taleplerini karşılıyoruz. Bazı esnafımız boş olan yerleri beğenmiyor, hemen Pazar girişinde vatandaşların yoğun olduğu yerlere kaçak olarak tezgah açıyorlar” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA
   

0282 726 91 91
0282 747 65 10