Mecliste ‘görevden alma’ gerginliği

Karaağaç Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan meclis Toplantısı dün saat 10.00'da Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapıldı.

Kapaklı 4.09.2013 02:43:00 0
Mecliste ‘görevden alma’ gerginliği
 GÖRVDEN NEDEN ALINDIĞINI SORDU
Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Mert, yine MHP’li Meclis Üyesi Sait Torun’un Karaağaç Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden neden alındığını sordu.  Görev süresinin bitmesine 15 gün kala Sait Torun’un görevden alındığını belirten Yılmaz Mert “Bu arkadaşımızın suçu nedir. Meclisten önce bunun cevabını vermenizi istiyoruz. Bu arkadaşımızı Genel Merkez mi, İl Teşkilatı mı, İlçe Teşkilatı mı yoksa kendi iradenizle mi görevden aldınız. Ben burada parti ve arkadaşımın adına konuşuyorum. Sait Torun neden görevden apar topar alınmıştır. Görev süresinin bitmesine 15 gün kala neden görevden alındığını cevabını senden istiyorum” dedi.
 
TOPLANTIYI TERK ETTİ
Yılmaz Mert’e “Şov yapma” sözleri ile cevap veren Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel Belediye Başkanı Yılmaz Mert’e konuyla ilgili açıklama yapmadı. Açıklama yapılmaması üzerine MHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Mert, “Bu yanlışı düzeltmediğiniz için ve parti olarak bizi tanımadığınız için toplantıyı terk ediyoruz” dedi. Toplantıdan ayrılan MHP’li Meclis Üyeleri Yılmaz Mert, Sait Torun ve Ercan Çelik Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel’e tepki göstererek konuyla ilgili ilerleyen günlerde basın toplantısı yapacaklarını belirtti.
 
OY BİRLİĞİ İLE KARARA BAĞLANDI
Toplantı daha sonra beldenin köy içi 1/1000 ölçekli uygulama imar plan notu revizyonunun görüşülmesi ile devam etti. 900 metrekare üzeri yerlerde bir kat artırımı yapılması Ensar Şimşek’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Belediyenin norm kadro iptal ihdas cetvelleri görüşüldü. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile karara bağlandı. 
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Ayhan Şenok ve Ümit Harmancı’nın talep dilekçeleri görüşüldü. Belde sınırları içinde yediemin otoparkın, oto yıkama ve halı yıkama yeri için yer talebi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Eylül ayı meclis toplantısının son maddesinde ise yardım dilekçeleri görüşüldü. Karaağaç Aile Sağlığı Merkezi’nin, Karaağaç Merkez Camisi’nin, Karaağaç Hicret Camisi’nin, Bozyiğitliler Derneği’nin, İlçe Jandarma Komutanlığının yardım dilekçeleri de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna gönderildi.
 
HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPILMADI
Son gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, ikinci oturumun Cuma günü aynı saatte yapılması oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından söz alan Karaağaçlı Cafer Öztürk “Atatürk Mahallesi Cennet Sokak üzerinde bulunan kaçak gecekondu yapıda geceleri kimliği belirsiz kişiler bulunuyor. Bu kişilerden mahalleliler çok şikayetçi. Sokağımızda bulunan çöp konteyneri yetersiz kaldığından dolayı bazı şahıslarca bu bina ve arsası çöplük olarak kullanılıyor. Bu binaya atılan çöp ve benzeri malzemeler aynı zamanda yangın tehlikesi oluşturuyor. Ben bu dilekçeyi üç aydır Fen İşleri Müdürlüğüne iletiyorum. Ama bununla ilgili herhangi bir çalışma yapılmadı” diye konuştu.
 
SIKINTI ÇÖZÜLECEK
Cafer Öztürk’ün dilekçesini dikkate alacaklarını belirten Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Bu yerle ilgili zabıta müdürlüğü ekiplerimizi bizzat görevlendireceğim. Sizin içiniz rahat olsun. En kısa zamanda sıkıntısını halletmeye çalışacağız” dedi. Belediye Meclis Üyesi Sait Torun’un görevden alınması ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel “Belediye Başkanı Belediye Başkan Yardımcısını istediği zaman göreve alır, istediği zaman görevden atabilir. Bunun yasal mevzuatı budur. Bu konuyla ilgili Ankara’nın, ilin ve ilçenin görüşü yoktur. Belediye Başkan yardımıcısını atamak Belediye Başkanının yetkileri arasındadır” dedi.
 
AMACIMIZ HALKA HİZMET
Belediye Başkan Yardımcılığına Bağımsız Meclis Üyesi Ahmet Aşar’in atandığını belirten Yücel “1 Eylül itibariyle meclis üyemiz Ahmet Aşar göreve getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Bu görevdir ve bayrak yarışıdır. Söyledikleri gibi baskının olduğunu da düşünmüyorum. Kendisi nasıl beş ay önce göreve başladıysa şimdi de Ahmet Aşar’in hakkıdır. Bizim tasarruf ve takdirimiz bu yöndedir. Gün olayı önemli değil, benim takdirime bağlıdır. Çevredeki beldelerde ve Türkiye’nin her yerinde böyle konular oluyor” dedi. Bu zamana kadar Karaağaç’ta görev yapan ve beldede taş üstüne taş koyan herkese teşekkür eden Yücel, amaçlarının halka hizmet etmek olduğunu söyledi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10