Milli Eğitim Müdürü İşler’den velilere uyarı

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, bu yıl Tekirdağ'da okul formalarının veliler tarafından oylanacağını ifade etti. Bu yıl velilerin çoğunluğunun dediğinin olacağını belirte

Tekirdağ 5.09.2013 00:21:00 0
Milli Eğitim Müdürü İşler’den velilere uyarı
 ZORUNLU HİZMET YERİ
Çerkezköy ve Saray ilçelerinin de zorunlu hizmet yeri olduğunu vurgulan ve burada çalışanların doğu görevi yapmış sayılacağını söyleyen İşler “Bakanlık tarafından 40 bin atama yapılacak. Bakanlık Tekirdağ'a 748 kontenjan ayırdı. Bunların kaçına atama yapılacağını bilmiyoruz. Çorlu, Çerkezköy ve Saray'da açığımız çok fazla” açıklamasını yaptı.
 
GÖREVLENDİRME YAPILACAK
Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, yeni kurulan ilçelerle ilgili de bilgiler vererek “Yeni kurulan 3 ilçeye görevlendirme yapacağız. Valilik onayının ardından bu arkadaşlar görevlerine başlayacak. Bakanlık tarafından atama yapılıncaya kadar bu arkadaşlar görevlerini sürdürecek. Bu süre bir buçuk ay kadar sürebilir. Şu anda sistem üzerinde öğrenci bilgilerini ve öğretmen bilgilerini yeni kurulan ilçelere aktarıyoruz” dedi.
 
KAYIT VE BAĞIŞ PARASI VERMESİN
İşler, kayıt ve bağış parası konusunda da velileri uyararak “Veliden bağış ve kayıt parası alan yöneticiyi görevinden alacağız. Bunu kesin bir dille söylüyorum. Veliler kayıt ve bağış parası vermesin. Hatta parayı vermemek için okula dahi gitmesin. Zaten çocuğu sistem üzerinden otomatik kayıt yapılıyor. Veliler okula uğramasın. Okul açıldıktan sonra gidebilirler” dedi.
 
VELİLER ŞİKAYETÇİ
Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in bu açıklamalarına rağmen Çerkezköy’de bazı okullarda bağış adı altında velilerden kayıt parası istendiğini ifade eden veliler, duruma tepki gösteriyor.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10