Karaağaç meclisi yardım taleplerini görüştü

Karaağaç Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısının ikinci oturumu dün belediye başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapıldı. Toplantıda, yardım talepleri ile ilgili komisyon raporlarÄ

Kapaklı 7.09.2013 03:59:00 0
Karaağaç meclisi yardım taleplerini görüştü
 Çerkezköy Haber - Karaağaç Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumu dün yapıldı. Saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında yapılan toplantıya Şahin Salgar dışındaki meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı.
 
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Toplantıda ilk olarak bir önceki toplantıda imar komisyonuna havale edilen Ayhan Şenok ve Ümit Harmancı’nın yer talebi ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. Komisyonda belediyece kiraya verilecek uygun yer olmadığı araştırılarak, yapılan araştırma neticesinde belde sınırları içinde mülkiyeti belediyeye ait arsa bulunmaması ve kamuya ayrılmış alanlarında kiraya verilmesinin yasal açıdan mümkün olmadığı kanaatine varıldı. Komisyonun aldığı red kararı meclis tarafından da oy birliği ile karara bağlandı.
 
BELEDİYE TARAFINDAN ÖDENECEK
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Salı günü yapılan toplantıda, plan ve bütçe komisyonuna havale edilen yardım talepleri ile ilgili komisyon raporları görüşüldü. Karaağaç Aile Sağlığı Merkezinin giriş demir kapısı ve duvar üzerindeki tel çekilmesi ile bahçe düzenlemesi belediye personeli tarafından yapılması komisyonca uygun görüldü. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edilirken, Karaağaç Merkez camisine alt ısınma sisteminin 4 bin 460 TL’lik borcunun bir sefere mahsus olmak üzere belediye tarafından ödenmesi oy birliği ile karara bağlandı.
 
JANDARMA KOMUTANLIĞINA KIRTASİYE YARDIMI YAPILACAK
Karaağaç Hicret Camisinin onarım ve tadilatında kullanılmak üzere 6 bin TL ödeneğin belediye bütçesinden ödenmesi ve İlçe Jandarma komutanlığının talep ettiği kırtasiye eksikliği komisyonca uygun görüldü. Bozyiğit derneğinin idari binasındaki yangın nedeniyle maddi hasarın belediye itfaiye birimince herhangi bir yangın olduğuna dair bir tutanak ve işlem yapılmadığından istenen yardımın yapılması komisyonca uygun görülmedi. Komisyon kararları meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Komisyon raporlarının görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10