Ders zili bugün çalıyor

İlkokul 1. sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak minik öğrenciler, bugün ders başı yapacak.

9.09.2013 00:43:00 0
Ders zili bugün çalıyor
 BUGÜN BAŞLAYACAK
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2006-2007 eğitim öğretim yılından itibaren okullar açılmadan önceki ilk hafta uyum eğitimi programını uyguluyor. Bugün başlayacak oaln yeni eğitim dönemine ilişkin açıklamalar yapan Temel Eğitim Genel Müdürlüğü yetkilileri, her anne ve baba için özellikle çocuğunun okula başlamasının hayatındaki en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu belirtti.
 
KAYITLAR SÜRÜYOR
2013-2014 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıflar ve okul öncesi eğitim alacak çocukların bugünden itibaren 13 Eylül'e kadar uyum eğitimine alınacaklarını belirten yetkililer “Bu öğretim yılında okul öncesi eğitim kurumlarına 223 bin 97 çocuğumuz, ilkokul 1. sınıfa ise 1 milyon 200 bin 165 çocuğumuz devam edecek. Kayıtlarımız sürüyor, bu sayılar artabilecek” dedi.
 
OKULA VELİLERİYLE GELECEKLER
Yetkililer, uyum eğitimi kapsamında öğrencilerin velileriyle okula geleceklerini ifade ederek “İlk gün açılış programı yapılacak. Gerekiyorsa veliler de çocuklarıyla sınıfa girebilecek” dedi. Öğretmenlerin bu hafta içinde, öncelikle varsa çocukların okul fobilerini yenmeleri için çalışacaklarını ifade eden yetkililer, sosyal ve kültürel etkinliklere, eğitsel oyunlara, müzik etkinliklerine, resim çalışmalarına da yer verileceğini söyledi.
 
ACELE ETMEMEMİZ GEREKİYOR
Uyum haftası için 1. sınıflar için hazırlanan öğretim materyallerini anımsatan yetkililer “Uyum haftasında öncelikle çocukların okulu sevmeleri, okul fobilerini yenmeleri, etkinlikleri gibi düzenlemeler tamamlandıktan sonra okuma yazmaya hazırlık çalışmaları ve diğer derslere başlangıç faaliyetlerine yer verilebilecek. Çocukların okuldan sıkılmamaları sağlanacak. İlk okuma ve yazma becerileri ve diğer derslerdeki kazanımlar haziran ayı sonuna kadarki süreçte verileceği için öğretmen ve velilerimizin tedirgin olmamaları ve acele etmemeleri gerekiyor” dedi.
 
BİR YIL ERTELENEBİLECEK
Yetkililer, okula uyum sağlayamayan öğrenciler için velilerin yapabilecekleri konusuna da değinerek “Çocukların ilk günlerde okula uyumunda sorunlar yaşanabilir ve bu sorunlar okullarımızda rehber öğretmenler, sınıf öğretmenleri ve okul yöneticileri işbirliğinde çözülebilecektir. Alınan bütün önlemlere rağmen çocuğun okula uyumunda sorunlar yaşanıyorsa, yönetmelik kapsamında 66, 67 ve 68 aylık olanlara velisinin vereceği dilekçe üzerinde; 69, 70 ve 71 aylık olanlar ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporuyla okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecek” dedi.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10