Minikler için ders zili çaldı

Anaokullarında ve birinci sınıflarda eğitim ve öğretime dün başlandı. Zübeyde Hanım Anaokulu’nda yaşanan tatlı telâşe ile minikler sınıf arkadaşlarını tanımaya çalıştı. 185 Ã?

Çerkezköy 9.09.2013 20:04:00 0
Minikler için ders zili çaldı
 Çerkezköy Haber - 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ilk ders zili anaokulu ve birinci sınıf öğrencileri için çaldı.
 
UYUM SÜRECİ EĞİTİMİ
Minik öğrencilerin okul ortamına alışmalarını kolaylaştıran “uyum eğitimi” dün başladı.  İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak minik öğrenciler, dün ders başı yaptı. Uyum eğitimi kapsamında öğrenciler velileriyle okula gelebilecek. Öğretmenler bu hafta içinde, öncelikle varsa çocukların okul fobilerini yenmeleri için çalışacak, sosyal ve kültürel etkinliklere, eğitsel oyunlara, müzik etkinliklerine, resim çalışmalarına da yer verilecek.
 
VELİLERE EĞİTİM
Uyum eğitiminden veliler de yararlanacak. Veliler, çocuklarının eğitimi konusunda daha duyarlı olmaları, öğrenciyi tanımaları konularında bilgilendirilecek. Ayrıca velilere okul, öğrenci ve veli ilişkisi, öğrencilerde oluşabilecek kaygılar ve velilerin alabileceği tedbirler konularında da bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Çocukların okula uyumlarını kolaylaştırabilmek için uygun ve gerekli görülen zaman ve şartlarda veliler sınıf ortamına alınabilecek. Çerkezköy Zübeyde Hanım Anaokulu’nda da 185 öğrenci ile eğitime başlandı.  Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Sebahat Uslu, sabah ve öğle olmak üzere ikili eğitim verdiklerini belirtti. Uslu, “Sınıflarımız 16 ile 18 kişi arasında değişiyor.  Sabah eğitimimiz saat 08.30 başlayıp 13.00 da bitiyor. Öğle eğitimimiz ise 13.15 te başlayıp 18.15 te bitiyor. Okulumuzda bu yıl 12 öğretmenimiz görev yapacak.  Altı sınıf sabah, altı sınıf öğleden sonra olmak üzere eğitimimize başladık” diye konuştu.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10