Geçiş sistemine yönelik ilk adım

Çerkezköy Uğur Dershanesi “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemindeki” yeni düzenlemeye yönelik ilk adımlarını atıyor.

Çerkezköy 10.09.2013 21:08:00 0
Geçiş sistemine yönelik ilk adım
 HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Milli Eğitim Bakanlığı’nın önceki gün açıkladığı yeni Orta Öğretime Geçiş Sistemi çerçevesinde çalışmalarını tamamlayan Çerkezköy Uğur Dershanesi yönetimi ve öğretmen kadrosu sistemle ilgili önemli bilgi paylaşımlarında bulundu. Dün saat 14.00’da Glory Area Cafe Restaurant’ta basın mensupları ile bir araya gelen Çerkezköy Uğur Dershaneleri Müdürü Kadir Reis Zenginal  “Öğrencilerimizi bekleyen yeni Orta Öğretime Geçiş Sistemi’nde Uğur Dershanesi olarak 1968 yılından beri gelen eğitim alanında ki bilgi birikimi ve deneyimimizle, yenilikçi ve çağı yakalayan anlayışımızla yine öğrencilerimize en büyük desteği verebilmek için hazırlıklarımızı tamamladık” dedi. 
 
SINAV 14 EYLÜL’DE
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni sistemi olan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işleminin yeni eğitim öğretim döneminde hayata geçirileceğini belirten Zenginal “Bu yıl eğitimde 45.yılını kutlayan Uğur Dershaneleri dünyadaki ve Türkiye’deki sınav sistemlerinde yapılması planlanan yenilikleri ne kadar yakından takip ettiğini bir kez daha ispatladı. Liselere girişte yeni sınav sistemi olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş modeline uygun ilk sınavı 14 Eylül Cumartesi günü yapılacak. Tüm Türkiye’de ilk defa Uğur Dershanelerinde uygulanacak olan bu sınav tüm şubelerimizde aynı anda gerçekleştirilecek” diye konuştu.
 
“İLK OLARAK 8.SINIFLARDA UYGULANACAK”
İki oturumda gerçekleştirilecek olan sınavda öğrencilerin altı dersten sınava tabi tutulacaklarını belirten Zenginal “Öğrencilerimiz Türkçe, Matematik, İnkılap Tarihi, Fen ve Teknoloji, İngilizce ve Din Kültürü sınavlarına girecekler. Modelin amacı öğrenci başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektedir. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 8. sınıflarda uygulanacak olan yeni sistem önümüzdeki yıl 6. 7. ve 8. sınıflara uygulanarak devam edecek. Sınava Uğur Dershanesi öğrencisi olmayanlar da katılabilecek” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10