İŞKUR üniversitelerde

İşkur Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı Türkiye İş Kurumu’nun üniversitelerle işbirliği yaparak gençlerin iş hayatına girişlerini kolaylaştırmak için üniversite kampüslerinde öğrenci

12.09.2013 21:14:00 0
İŞKUR üniversitelerde
 Çerkezköy Haber - İŞKUR, gençlerin mezuniyet sonrasındaiş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak, işgücü piyasasına daha sağlam adımlar atarak geçmelerini sağlamak amacıyla üniversite kampüsleri içerisinde öğrencilere yönelik danışmanlık hizmeti sunmaya başladı.
 
İRTİBAT NOKTALARI AÇILDI
Bu kapsamda 2013 yılında 48 üniversitede irtibat noktası açarak çalışmalarına başladı. İŞKUR 2013-2014 akademik yılında devlet üniversitelerinde daha fazla irtibat noktası açabilmek için Türkiye genelinde İl Müdürlükleri vasıtasıyla girişimlerini sürdürüyor. Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, “Açılan irtibat noktalarında İŞKUR’da görevli iş ve meslek danışmanları tarafından üniversiteli gençlere danışmanlık hizmeti sunuyoruz. Danışmanlık hizmetlerinde, hem bireysel ve hem de grup görüşmeleri yoluyla işgücü piyasası hakkında bilgilendirme yapıyor, gençlerin eğitim aldığı mesleğe dairçalışma şartları, iş imkanları, iş arama becerileri, özgeçmiş(CV) hazırlama gibi konularda kapsamlı bilgiler aktarıyoruz.” dedi.
 
İŞ HAYATINA ATILMALARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ
Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı; “İŞKUR sadece işçilere hizmet eden bir kurum olmaktan çıkıp toplumun her kesimine hizmet eden bir kurum haline dönüşmüştür. Üniversiteli gençlerin, İŞKUR olarak sunduğumuz hizmetleri tanımalarını ve bu hizmetlerimizden daha fazla yararlanmalarını istiyoruz. Üniversitelerile işbirliğine girerek irtibat noktaları açmamızın sebebi nitelikli işgücüne ulaşarak onların iş hayatına atılmalarını kolaylaştırmaktır.” dedi.
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10