Kızılay Çerkezköy’den memnun kaldı

Çorlu Kızılay Kan Merkezi tarafından Çerkezköy’de yürütülen, kan bağışı kampanyası kapsamında Kan Bağışı Tır’ı dün 10.30-20.00 saatleri arasında duyarlı vatandaşlardan ka

Çerkezköy 13.09.2013 21:05:00 0
Kızılay Çerkezköy’den memnun kaldı
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy ve Kapaklı'ya gelerek gönüllü kan bağışlarını kabul eden Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi Gezici aracı dün toplam 80 ünite kan topladı. Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi'nin, Dr. Ahsen Aras gözetiminde gerçekleştirdiği kampanya çerçevesinde Çerkezköy ilçe merkezinde 60, Kızılpınar’da ise 20 ünite kan toplandı.
 
 KAN ÖLÇÜMLERİ YAPILDI
Duyarlı vatandaşlardan kan bağışı toplamak için Çerkezköy Belediye Hizmet Binası önüne park eden Kan Bağışı Tır’ı dün 10.30-20.00 saatleri arasında kan alımına başladı. Toplam 9,5 saat Belediye Meydanı'nda gönüllülerden kan alan Kızılay ekibi, toplam 60 ünite kan topladı. Bugün de kan almaya devam edecek olan Kızılay ekibi, Çerkezköy halkının gösterdiği ilgiden memnun kaldı. Önce form doldurulan, ardından da kan ölçümü yapılan ve kan vermesinde sakınca bulunmayan gönüllü vatandaşlardan kan alındı.
 
İNSAN HAYATINDA ÖNEMLİ BİR NOKTA
Çerkezköy’de toplam 60 ünite kan toplayan Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi, dün ayrıca 10.30-20.00 saatleri arasında Kan Bağışı otobüsü vasıtasıyla Kızılpınar’da da 20 ünite kan topladı.  Kan vermenin insan hayatında önemli bir nokta olduğunu söyleyen Kızılay Çorlu Kan Bağış Merkezi doktoru Ahsen Aras, "Kızılay'a daha çok gönüllünün kan vermesini istiyoruz. Kan vererek birçok insanın canını kurtarabiliriz. Çerkezköy ve Kapaklı'da gerçekleştirdiğimiz kan bağışı kampanyasına iştirak eden bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
 
KAN BAĞIŞ TIR’I YARIN DA KAPAKLI’DA
Dr. Ahsen Aras, kan bağışı alımlarının bugün de Çerkezköy Belediyesi önünde devam edeceğini, yarın ise Kapaklı Kent Meydanı’nda duyarlı vatandaşları kan bağışı yapmaya beklediklerini kaydetti. Aras’a kan bağışı çalışmalarında Çorlu Kızılay Kan Merkezi’nde görevli hemşireler Aşkın Gündar, Selvi Çoban ve Nilsun Çengel ile Hemşir Şenol Özçakır da eşlik etti. 
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10