Müjgan-Serkan Karagöz Eğitim Merkezi’nde çifte mutluluk

Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim-Mesleki Eğitim Merkezi resmi açılışı ve 2013-2014 Eğitim öğretim yılı açılışı, dün düzenlenen görkemli tören ile gerçekleştirildi.

Çerkezköy 17.09.2013 01:20:00 0
Müjgan-Serkan Karagöz Eğitim Merkezi’nde çifte mutluluk
 HER ZAMAN EĞİTİMİN İÇİNDE OLACAĞIZ
Dün saat 11.00’da düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nnın okunmasının ardından okul öğrencilerinden Muhammet Eryiğit’in “Açıldı Okulumuz” şiirini okuması ile başladı. Açılış töreninde konuşan hayırsever Serkan Karagöz, 2009 yılında temeli atılan okulun birçok zorluklardan sonra 2012-2013 eğitim öğretim yılında eğitime başladığını anımsatarak “Okul açıldı fakat biz, işimiz bitti diyerek geri çekilmedik. Bizler eğitim gönüllüleri olarak her zaman eğitimin içinde olacağız. Bize böyle hayırlı bir okul açmayı nasip ettiği için Allah’a şükürler olsun” dedi. Karagöz, okulun yapımında emeği olan herkese teşekkür etti.

155 BİN ÖĞRENCİ VE 7 BİN 913 ÖĞRETMEN DERS BAŞI YAPTI
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de açılış töreninde yaptığı konuşmada ildeki öğrenci ve öğretmen sayıları hakkında bilgiler verdi. Tekirdağ’da 155 bin öğrenci ve 7 bin 913 öğretmenin bugün ders başı yaptığını belirten İşler “Bir hafta önce okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerimizi uyum programına aldık. Biz eğitimciyiz, çocuk yetiştiriyoruz. Görevimizin bilincinde ve şuurundayız. Velilerimizle birlikte demokratik bir eğitim sistemi oluşturmak için çalıştık” diye konuştu.

 
 
ÖĞRETMENLERE GÜVENİN
Velilerden öğretmenlere güvenmelerini isteyen İşler, “Onlar her çocuğun özel becerilerini keşfedecek ve ona göre projeler üretecek kişilerdir” dedi. Tekirdağ’daki okullarda serbest kıyafetin uygulanıp uygulanmamasına ilişkin velilere yönelik anket düzenleyeceklerini ve her okulda anket sonucuna göre okul kıyafeti ya da serbest kıyafet uygulamasına karar vereceklerini söyleyen İşler “OGS ile ilgili de velilerimizi bilgilendirmek amacıyla 5 bine yakın el broşürü hazırladık” dedi. Mayıs 2013’ten itibaren 27 okulun Fatih Projesi kapsamında ihalesini yaptıklarını söyleyen İşler “Geçtiğimiz yıl da 3 okulun ihalesi yapılmıştı” diye konuştu.

ONLARA SAYGI DUYMAK HEPİMİZİN GÖREVİ
İşler, Tekirdağ’da bu yıl bakanlık tarafından gönderilen 1 milyon 875 bin 195 kitabı da okullara dağıttıklarını söyledi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da öğrenci ve öğretmenlerin hayırlı bir ders yılı geçirmelerini temenni etti. Ülke genelinde 17 milyon öğrencinin ders başı yaptığını ifade eden Akbulut “Ben bu okulun temel atma töreninde de vardım. Bugün de buradayım. Engelli olmak kimsenin elinde olan bir şey değil. Ama onlara saygı duymak hepimizin görevi. Engelliler konusunda toplumumuzda önyargılar vardı. Engelli kardeşlerimiz evlerinden dışarı çıkamıyorlardı. Biz çıkardığımız yasa ile onları insan yerine koyduk, toplumun en değerli varlıkları olduklarını gösterdik” şeklinde konuştu.

TOPLUMA KAZANDIRMALIYIZ
“Bu engelliler hepimizin evlatları. Onlar burada özel bir eğitime tabi tutuluyorlar” diyen Akbulut, engellilerin topluma kazandırılması ve toplumda fert olarak yer almalarının sağlanmasının önemine dikkat çekti. Herkesin bir engelli adayı olduğuna da dikkat çeken Akbulut, AK Parti iktidarı döneminde eğitime yapılan yatırımlarla ilgili de konuştu. Son 10 yıldan buyada bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı’na aktarıldığını kaydeden Milletvekili Ziyaeddin Akbulut “İnsana, eğitime verilen değer budur” dedi.

EN ÖNEMLİ MİLLİ REFORM
Cumhuriyet döneminde 3 bin 500 derslik yapıldığını, son 8-9 yılda ise 2 bin 500 derslik yapıldığını ifade eden Akbulut, Tekirdağ’a bin 150 öğretmenin atandığını söyledi. Tekirdağ’da öğretmen açığının minimum seviyede olduğunu ifade eden Akbulut “Bu da eğitime verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Bu ülkede eğitim öğretim dayatma ile oluyordu. Ama artık okul kıyafetini veli seçiyor. Okul aile birlikleri devrede. 4+4+4, bana göre Cumhuriyet tarihinin en önemli mili reformudur” diye konuştu. Akbulut, devletin engelli ailelerine de aylık 450 TL yardımda bulunduğunu ifade etti.
 
EN DEĞERLİ YATIRIM
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de refah ve huzur içinde yaşayan bir toplumun inşaasının kaliteli eğitimle yetişen bireylerle mümkün olabileceğini ifade ederek “Bilgi ile her şeyin üstesinden geleceğine inanan, demokrasiye inanan bireylere yapılan yatırım en değerli yatırımdır. Eğitime ayrılan bütçe ne kadar fazla olursa, ihtiyaçlar da o kadar çabuk karşılanır” dedi. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmanın devletin, hükümetin, sorumluların ve ailelerin görevi olduğunu söyleyen Akbulut “Hayırsever vatandaşlarımız da büyük hassasiyet gösteriyor. Serkan-Müjgan Karagöz çifti bu okulu yaptırdı ama asıl görev bundan sonra başlıyor. Ben o görevi hassasiyetle yapacaklarına inanıyorum” dedi. Yemişçi’nin konuşmasının ardından Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya tarafından Serkan-Müjgan Karagöz çiftine plaket takdim edildi.
 
 
 
TEKİRDAĞ TARİHİNDE BİR İLK
Açılış töreninde son konuşmayı Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya yaptı. 23 yıllık idarecilik hayatında hayırseverler tarafından yaptırılan pekçok okulun açılış törenine katıldığını söyleyen Vali Yerlikaya “Ama ilk kez hayırseverler tarafından engelliler için yaptırılan bir okulun açılış törenine katılıyorum. Allah herkese zenginlik verir. Ama o zenginlik, okullar haline gelebiliyorsa, yüreği hayra çözülebiliyorsa gerçek zenginlik olur. Diğer sadece malının bekçisidir” dedi.  Bu örnek davranışların devamını temenni eden Yerlikaya, “Büyük tatil bitti. 17 milyon yavrumuz ve 800 binden fazla öğretmenizim büyük bir heyecanla yeni eğitim öğretim yılına başladılar. Geçtiğimiz yıl 150 bin 656 olan öğrenci sayımız bu yıl 155 bine ulaştı. Şehrimize 1153 yeni öğretmen geldi. Bu, Tekirdağ tarihinde bir ilk. Bu öğretmenlerin 693 tanesi ilk atama. Öğretmen açığımız yok denecek kadar az. Milli Eğitim Bakanlığımız da teşekkürü hak ediyor” diye konuştu.
 
NET ÖĞRETMEN ARTIŞI 633
Tekirdağ’da öğretmen sayısının 7 bin 913’e ulaştığını ifade eden Yerlikaya “Geçen yıla göre 633 net öğretmen artışımız var. Tekirdağ’da 241 okulun depremselliği ile ilgili çalışmaları tamamladık. Güçlendirme yapılması gerekenlerin ihalelerini yapacağız. 12 yeni okulumuz hizmete girdi. 11 okulumuzun inşaatı devam ediyor” dedi. SBS ve LYS sonuçlarını beklediğini ifade eden Yerlikaya, konuşmasında öğrencilere de şu sözlerle seslendi: “geleceğimiz sizsiniz. Bizler sizlere güveniyoruz. Bu sıra günlerinizin kıymetini bilin. Hayat bir sınav. Beşikten mezara kadar eğitim şart”.
 
SİZLER YILDIZSINIZ
Öğretmenlere de seslenen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya “Öğretmenlik gibi kutsal ikinci bir meslek daha yok. Sizler yıldızsınız. Bizler yıldızlara bakıp yolumuzu tespit ettiğimiz gibi size bakarak yolumuzun buluyoruz” dedi. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, velilere de “Sizler de çocuklarınızla birlikte okula kayıt yaptırıyorsunuz. Sizler de okul aile birliği yönetimine katkı sağlayın. Ailelerin desteği olduğu okullarda başarı da artar” sözleri ile seslendi. Tüm idarecilerin bu işi gönüllü istediğini, zorla kimseyi idareci yapmadıklarını ifade eden Yerlikaya “İşinizin hakkını vereceksiniz. 81 il içinde 17 bin öğrenci içinde 8 bin öğretmeni en iyi şekilde idare etmek boynunuzun borcu” dedi.
 
OKULU GEZDİLER
Ceza verirken de takdirname verirken de adil olduğunu ifade eden Yerlikaya, Tekirdağ’ın SBS ve LYS’de başarısının artması durumunda idarecilere bir sürprizinin olacağını söyledi. Yerlikaya’nın konuşmasının ardından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Gösterinin ardından okulu resmi açılışı gerçekleştirildi. Açılış ve pasta kesiminin ardından okulu gezen Vali Ali Yerlikaya ve beraberindekiler, okul hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Dün düzenlenen programa Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Çerkezköy Eski Kaymakamı ve Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye başkanı Faruk Korkmaz, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Mehmet Danyeli ve yönetim kurulu üyeleri, ÇTSO meclis başkanı Taha Ülker, Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, ÇTSO Kurucu başkanı Ömer Kılınç, Çerkezköy İŞKUR Şube Müdürü Ercan Sözen, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Tapu Müdürü Raziye Muslu, Çerkezköy Vergi dairesi Müdürü Hacı Şimşek, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, CHP Çerkezköy Belediye başkan aday adayları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER – Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10