Eğitilmemiş toplumlar uygar olamaz

2013-2014 eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla dün Kapaklı’da İlköğretim haftası kutlama programı düzenlendi.

Kapaklı 18.09.2013 02:02:00 0
Eğitilmemiş toplumlar uygar olamaz
 İNSAN AKLINI OKULLARDA GELİŞTİRİR
Program saat 10.30’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalar İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu’nda devam etti. İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu Müdürü Mehmet Onovluk yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Onovluk, insan aklının okullarda geliştiğini ve zenginleştiğini ifade ederek “Öğrencilerimiz okullara uygar birer insan olabilmek için geliyor. Öğretmenlerimiz de bu özellikleri onlara kazandırmak için buradalar. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar. Gelişemez ve ayakta duramazlar” dedi.
 
13 BİN 783 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel de eğitimin temel amacının bilgiyi paylaşabilen, ülke geleceğinde söz sahibi olabilecek özgüvenli ve ahlaklı bireyler yetiştirmek olduğuna vurgu yaptı. Kapaklı’da 16 okulda 303 derslikte 831 anasınıfı, 11 bin 768 ilk ve ortaokul, bin 184 lise olmak üzere toplam 13 bin 783 öğrenci ve 508 eğitim çalışanının ders başı yaptığını ifade eden Yüksel, bu yıl bakanlık tarafından ilçeye 90 öğretmen ataması yapıldığını ifade etti. Yüksel, Kapaklı’yı eğitimde hak ettiği yere çıkaracaklarını belirtti.
 
ANCAK EĞİTİMLE MÜMKÜN
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da, ilçe nüfusunun her yıl yaklaşık yüzde 15 oranında arttığını ifade ederek, nüfusun yüzde 25’ini öğrencilerin oluşturduğunu söyledi. Eğitime önem verdiklerini vurgulayan Mandalı, belediye olarak eğitime destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu da bilgilerin temelinin ilköğretim okullarında atıldığını ifade etti. Bu nedenle ilköğretim okullarının, eğitim kurumları arasında en önemli olan kurum olduğunu ifade eden Kuzulu “Kişilerin kendisine ve çevresine yararlı olması ancak eğitimle mümkündür” dedi.
 
İNANCIM TAMDIR
Öğrencilere de seslenen Kuzulu “Sizlerin kendi geleceğinizle birlikte ülkemizin yarınlarını da güvenceye alarak çağdaş bir eğitim öğretim görerek yetişmenizi sağlamak en önemli görevimizdir. Sizler de aldığınız çağdaş eğitimle kendinizi geliştirecek ve daha büyük hedeflere koşacaksınız. Bu hem kendinize hem ülkenize hem de insanlığa karşı sorumluluğunuzdur.   Bu sorumlulukla hareket edeceğinize olan inancımız tamdır” dedi.  Program, İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından sona erdi. Programın ardından okulu gezen Kaymakam Aslı Aynaoğlu Kuzulu, okuldaki öğrenci ve öğretmen sayıları ile ilgili okul müdürü Mehmet Onovluk’tan bilgiler aldı. 
 
KATILIM YOĞUNDU
Kapaklı 2013-2014 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programına Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yüksel, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyyide Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Aziz Özkan, Serpil Sevgi ve Adem Sekmen, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kayaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Nedim Yılancı ve Veysel Güven, Ak Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Akın Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri Osman Aşık, Ahmet Yörük ve Ayhan Arslan, Ak Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Muhtarlar ve Okul Müdürleri’nin yanı sıra çok sayıda veli katıldı.
 
 
Haber / Cem BÜLBÜL
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10