Bir yılda çok şey değişti

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 16.30’da yapıldı.

Çerkezköy 18.09.2013 02:11:00 0
Bir yılda çok şey değişti
 AĞUSTOS AYI HESAPLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Taha Ülker başkanlığında yapılan toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, yönetim kurulu üyeleri Murat Seymen, Meclis üyeleri Aktaş Güler, Saim Buyruk, Mehmet Savaş, Kadir Uz, Metin Taşdelen katılmadı. Saygı duruşunun ardından toplantının ilk gündem maddesinde 2013 yılı Ağustos ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizanı görüşüldü. Ağustos ayı gelirinin 97 bin 212,85 TL, giderinin ise 155 bin 724,92 TL olduğu, 31 Ağustos tarihi itibariyle kasa mevcudunun 380,44 TL, banka mevcudunun 1 milyon 608 bin 208 TL, mizan borç bakiyenin 5 milyon 972 bin 135 TL olduğu ifade edildi. Muhasebe kayıtlarının düzgün ve gerçeğe uygun tutulduğu, mizanın denk olduğu belirtilirken, ilgili gündem maddesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
MÜTEŞEBBİS HEYET TEMSİLCİLERİ BELİRLENDİ
Hesapların karara bağlanmasının ardından toplantının bir sonraki gündem maddesinde Çerkezköy-Veliköy-Yalıboyu Islah OSB’ne odanın katılım payı oranı ve odanın müteşebbis heyette temsil edilecek asil ve yedek üyeler belirlendi. Kurum olarak yüzde 33 katılım payı ile kurucu ortak katılması karara bağlanırken, müteşebbis heyet asil üyeliklerine İsmail Akın, Kadir Uz, Sacit Ertaş, Hakan Aktaş, Ömer Taykesen, yedek üyeliklere de Ayhan Kurtuluş, Sinan Pek, Kenan Saçlı, Öztekin Genç ve Ömür Işık Bozma’ın seçilmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
TOPLANTI GÜNÜ YENİDEN BELİRLENDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden gelen yazıya istinaden bölünen ve yeni eklenen altı faaliyet kodu için meslek grupları oy birliği ile belirlendi. Ekim ayı meclis toplantı tarihinin değiştirilmesi ve ortak komite toplantısı tarihinin belirlenmesi konularının da karara bağlandığı toplantıda, meclisin her ayın üçüncü Salı günü toplanması,  Ekim ayı üçüncü Salı gününün Kurban bayramına denk gelmesi nedeniyle Ekim ayı toplantısının 22 Ekim saat 15.00’te yapılması kararlaştırıldı.Bu toplantının hemen arkasından ise saat 16.30’da meslek komiteleri müşterek toplantısının yapılmasına ve bu toplantının meslek komitelerinin asil ve yedek üyelerinin davet edilmesi kararlaştırıldı. Bu maddede oy birliği ile kabul edildi.
 
KARARI YÖNETİM VERECEK
Meclis toplantısı, TOBB ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği işbirliğinde, 16 Ekim tarihinde büyümeye yatırım adaylı İstanbul Haliç Kongre merkezinde gerçekleştirilecek foruma odanın katılım şeklinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi ile devam etti. Meclisin konuyu değerlendirip odalara verilen kontenjan sayısının öğrenilmesi, buna göre katılacak üyelerin sektörel olarak seçimi için Yönetim Kurulu’nun vereceği karara göre hareket etmesine ve meclisin mail ortamında üyeleri bilgilendirmesi oy birliği ile karara bağlandı.
 
MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de odanın inşaat komisyonu meclisi bilgilendirdi. Odada yapılacak inşaat çalışmaları ile ilgili olarak bilgiler veren İnşaat Komisyonu Başkanı Mehmet Aksoy, komisyonun ilk toplantısında başkan ve başkan yardımcısı seçildiğini, yönetim kurulu tarafından keşif yaptırılan firmadan keşif sonuçlarının tüm komisyon üyelerine gönderilmesinin talep edildiğini, ayrıca keşif yapan firma tarafından komisyon üyelerine bir sunum yapılması gerektiğini ifade etti.
 
İHALESİ EN KISA ZAMANDA YAPILACAK
İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından Çerkezköy ilçesinde ihtiyacı olan üç okulun ısıtma sisteminin doğalgaz dönüşüm projesi hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Danyeli “Meclisin görevlendirdiği 8.meslek komitesi üyeleri ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edildi. Odamızın üstlenmiş olduğu üç okulumuzun doğalgaz dönüşümü ile ilgili inceleme yapıldı. Bu okulların isimleri geldikten sonra keşifleri yaptık. Sözleşmeyi yapılır duruma getirdik.  GAZDAŞ’a resmi yazılarımızı yazdık. İhaleyi en kısada zamanda yapıp 31 Ekim itibariyle çocuklarımızın ısınmasını istiyoruz” dedi.
 
3 AYDA 107 YENİ ÜYE
Danyeli’nin bilgilendirmesinin ardından 2013 yılı Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları faaliyet raporu görüşüldü. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Danyeli 3 aylık sürede 107 kişinin kayıt yaptırdığını ifade ederek “2013 Ağustos ayı itibariyle 2542 faal, 449 askıda üye olup toplamda 2991 üyemiz bulunuyor” dedi.
 
DAHA GENİŞ ŞEKİLDE GÖRÜŞÜLECEK
Meclisa toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de 9 Mayıs 2012 tarihli bakanlık teftiş raporu hakkında meclis bilgilendirildi. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Danyeli bu maddenin basına kapalı olmasını talep etti. Konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Taha Ülker bu madde için ayrı bir gündem maddesi oluşturulmasını ancak neler yapıldığı konusunda basın mensuplarının bilgilendirilmesini talep etti. Genel Sekreter Hakan Gel teftiş raporunun 96 maddeden oluştuğunu, bu raporda 51 maddenin tamamlandığını, 35 maddenin tavsiye ve uygulama niteliğinde olduğu ve uygulandığı, 3 maddenin çalışmalarının devam ettiği, yedi maddenin ise iş programına alındığını ve yılsonuna kadar tamamlanma hedefi olduğunu söyledi. 96 maddelik teftiş raporunun geniş çaplı Kurban Bayramından sonra geniş bir şekilde görüşülmesi oy birliği ile karara bağlandı.
 
“KAVGA DEĞİL, SALDIRIYDI”
Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Danyeli “Bugün bizim odamızın istemediği kavgalı olan meclisinin yıldönümüdür. İnşallah odamız böyle şeyler bir daha yaşamaz. Ömür boyu sağlıklı bir şekilde bu meclis devam eder” dedi. Bu olayın kavga olmadığını belirten Meclis üyesi Rahmi Yılmaz “O gün meclis üyesi ve yönetim kurulu üyesi olan birine çalışanlar tarafından saldırı yapıldı. Bunu da daha önce yeni meclis seçildiğinde Yönetim Kurulu Başkanımız kınamıştı. Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli’nin de yıldönümü hatırlatırken kınamasını beklerdim. Ama kavgalı toplantının yıl dönümü demesi üzücü bir şeydir. Odaya gelen raporun meclis üyesi tarafından açıklanmasından dolayı saldırı olayı gerçekleşti. Bu olayın gündeme getirilmesi beni açıkça üzüyor. Böyle kavga kelimesi beni rahatsız ediyor. O anlık saldırı size de yapılabilir. Konunun bu konuda bilinmesini isterim” dedi. Yaptığı konuşmadan dolayı meclis üyesi Rahmi Yılmaz’dan özür dileyen Danyeli “Rahmi Bey davasında haklıdır. Söylemiş olduğum kavga sözünü geri çekiyorum. Hoş olmayan şeylerin bir daha olmamasını temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.
 
HABER / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10