Hangisi doğru?

Kapaklı’da Pınar Bulvarı’nda faaliyet gösteren T.C. Ziraat Bankası’nın yeni şubesinin tabelasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C. ibaresini bulunmaması tepki topluyor

18.09.2013 10:59:00 0
Hangisi doğru?
KAOS ORTAMI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR
T.C. Ziraat Bankası Kapaklı Şubesi’nin yenilenen tabelasında T.C. ibaresinin bulunmaması fakat hemen yanı başındaki Çerkezköy Şubesi’nin tabelasında T.C. kısaltmasının bulunması akıllara, ‘Bu iki tabeladan hangisi doğru?’ sorusunu getiriyor. Bundan birkaç ay önce de benzer bir uygulamaya gidilen fakat hükümetin geri adım attığı düşünülen T.C. ibaresinin kaldırılması konusunda, adeta bir kaos ortamı oluşturulmaya çalışılıyor.
 
FARKLILIĞIN NEDENİ NEDİR?
Bir süre önce Çerkezköy’de de benzer bir uygulama yapmaya çalışan Çerkezköy Devlet Hastanesi ve Özel İdare İlkokulu da tabelasından T.C. ibaresini çıkarmıştı. Her iki kurum da halktan gördüğü yoğun tepki karşısında geri adım atmak zorunda kalmış ve T.C. ibarelerini tekrar tabelalarına koymak zorunda kalmıştı. Aylar sonra T.C. Ziraat Bankası Kapaklı Şubesi’nde T.C.’siz yeni bir tabelanın asılmış olması akıllara şu soruları getiriyor: “Ziraat Bankası’nın iki şubesinin tabelalarındaki bu farklılığın nedeni nedir? Eğer Çerkezköy’deki şubenin tabelasında T.C. ibaresinin bulunmasında herhangi bir yanlışlık yoksa Kapaklı Şubesi’nin tabelasında T.C. ibaresinin bulunmamasındaki asıl neden nedir?”
 
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10