Akbulut’tan AFAD’a ziyaret

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Akdeniz parlamenter asamblesi Türk Grubu Başkanı T.Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Tekirdağ 19.09.2013 21:53:00 0
Akbulut’tan AFAD’a ziyaret
 AFETLER ÖNCESİ VE SONRASI
AK Parti Tekirdağ İl Başkan Vekili Ahmet Aygün, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Emrah Tunca ve partililerle birlikte AFAD binasına gelen Akbulut, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, şube müdürleri ve personel tarafından karşılandı. Erol’un kurum hakkında bilgilendirme yaptığı ziyarette afetler öncesi - sırası ve sonrasında yapılacak çalışmalar ve müdahale yöntemleri hususunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
 
DAHA GÜÇLÜ HALE GELECEK
Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müdürü Recep Erol  “Önceliğimiz Afetler meydana gelmeden önce hazırlıklı olmak ve afet anında hızlı müdahaleyi gerçekleştirmek için çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz” dedi. Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin kuruluşu ve görevleri hakkında yapılan yasal düzenlemelerde bizzat görev aldığını dile getiren Milletvekili Akbulut da “Yaptığımız düzenlemelerin taşra, illerimizde bu şekilde faydalı bir hizmete dönüşmesini görmekten duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Çok memnun oldum. Afad'ın bu denli düzenli tertipli ve hazırlıklı olması beni son derece memnun etti. Demek ki yaptığımız çalışmalar yerini bulmuş, Büyükşehirlerin kurulması ile birlikte bu kurumlarımız daha da güçlü hale geleceklerdir” dedi.
 
ARAÇ VE GEREÇLERİ İNCELEDİ
Görüşmede; Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin gelecekte daha etkin ve önemli görevler üstleneceği vurgulanarak Afetler öncesinde eğitim ve tatbikatların daha sık yapılmasının önemli olduğunun altı çizildi. Kurumun elinde bulunan Arama, Kurtarma araç ve gereçlerini yerinde inceleyen Milletvekili Ziyaeddin Akbulut araç ve gereçler hakkında kurum görevlilerinden bilgi aldı.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10