Tüketicinin tercih hakkı elinden alındı

AKP’nin alkol paketinden üreticileri, sektörü yaralayan yeni bir uygulama daha ortaya çıkmıştır. Geçimini bu sektörden sağlayan yüz binlerce çalışan alkol yasasında yapılan son düzenleme ile bir da

Tekirdağ 24.09.2013 20:03:00 0
Tüketicinin tercih hakkı elinden alındı
 KÜÇÜK ESNAF YOK OLACAK
Türkiye'nin en çok şaraplık üzüm üreten, en çok şarap fabrikasına sahip olan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi başta olmak üzere, şarap festivallerinin düzenlendiği ve geçimlerini bundan sağlayan diğer turizm kentlerinin de bu yasadan olumsuz bir şekilde etkileneceğini belirten Köprülü “Tanıtım yasaklarının olması sebebiyle tüketici alkollü içkinin şişesi, ayrıştırıcı özellikleri hakkında bilgi edinemeyeceği için kolayca sahte ürüne yönelecek, kaçak alım ve satımın önü açılacaktır. İçki yasağı ve son yapılan yönetmelikteki değişiklik ile özellikle turizm ilçelerindeki küçük esnaf yok olacak, mağdur olacaktır.” dedi.
 
BAKAN EKER’E SORDU
Köprülü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Türk vatandaşlarına fuarlarda alkollü içki tadımını yasaklamanızın ve pasaport şartı koymanızın gerekçesi nedir? Bu yönetmelik değişmeden önce, fuar alanlarına böyle bir yasak getirilmeden önce herhangi bir sorun, sıkıntı yaşanmış mıdır? Hukukçular tarafından incelenen yönetmelikte pek çok maddenin ‘demokratik olmayan uygulamalar’ getirdiği yönünde ki eleştirilerini dikkate alarak düzenlemeyi, sektör çalışanlarının çıkarlarını da dikkate alarak yeniden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz? Alkol yasağı ve bahsi geçen yönetmelikteki değişiklikler sebebiyle; geçimini bundan sağlayan üretici, esnaf ve diğer çalışanların mağdur olacakları ortada iken buna dair bir  önlem alacak mısınız? Türkiye'nin en çok şaraplık üzüm üreten, en çok şarap fabrikasına sahip olan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi başta olmak üzere, şarap festivalleriyle adını duyurmuş turizm ilçelerinde, getirmiş olduğunuz yasaklar sebebiyle adeta bir yıkım yaşatacağınızın farkında mısınız? Alkollü içkilerle ilgili tanıtım yasakları sebebiyle ürünlerin tanıtımının yasaklanması neticesinde tüketicinin bilgi edinme ve tercih kullanma hakkını tamamen ortadan kaldırmış olmuyor musunuz? Bu yasaklar sonucu tüketiciyi kaçak ve sahte ürüne yöneltmiş olmayacak mısınız? Kaçak ve sahte ürünlerden ölümlerin sorumlusu kim olacaktır? Yasaklar içeren bu yasalarınız kişilerin özgürlük haklarını ihlal ve yaşam tarzlarına müdahale anlamına gelmiyor mu?” sorularını sordu.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10