Kurban Bayramı için tüm tedbirler alındı

Çerkezköy Kurban Hizmetleri Komisyonu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda toplandı.

Çerkezköy 25.09.2013 21:03:00 0
Kurban Bayramı için tüm tedbirler alındı
 HAYVAN HAREKETLERİ KONTROL EDİLECEK
Komisyon, 15 Ekim’de idrak edeceğimiz Kurban Bayramı dolayısıyla, ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde kurbanlarını bizzat kesmeleri veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak ve kurban kesilecek yerleri tespit etmek, kuralları belirlemek amacıyla çeşitli kararlar aldı. Buna göre kurbanlık hayvan hareketleri kontrolleri Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce oluşturulacak ekipler tarafından yapılacak.
 
KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Hayvan Satış Yeri olarak belirlenen Pınarça Köyü Yolu üzeri Narin Caddesi’ndeki alan dışında satış yapılmasına izin verilmeyecek. Komisyon kurban kesim yerlerini de “Çerkezköy Belediyesi mezbahanesi, Kapalı pazaryeri içerisindeki balık satış yeri, kapalı oto yıkama ve yağlama yerleri, dernek başkanları tarafından dilekçe ile müracaat edilen Çerkezköy Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetlere Yardım dernek yurdu, Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim ve Kültür Hizmetlerine yardım dernek yurdu, Çerkezköy Veliköy Kurs ve Okul Talabelerine yardım dernek yurdu, Veliköy Mimar Sinan Mahallesi Eğitim ve Kültür Hizmetlerine yardım dernek yurdu, Kızılpınar Eğitim Çağındaki Talebelere Yardım dernek yurdu” olarak belirledi.
 
BELEDİYE TEDBİR ALACAK
Kurban kesim yerlerindeki hazırlıklar yapılarak Kurban bayramı günleri süresince hijyene riayet edecek şekilde gerekli tedbirler belediye başkanlığı tarafından alınacak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından kontrol edilecek. Hayvan Satış Yerlerinin güvenlik, temizlik ve sağlık şartları Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Başkanlıkları Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile yerine getirilmesi şartıyla satışlara müsaade edilecek. Kendi bahçesi veya özel mülkünde kurbanlarını kendi imkanları ile kesmek isteyenlere hayvana eziyet vermeden kesmeleri ve çevre sağlığına riayet etmek kaydıyla izin verilecek. Park, meydan gibi umuma açık yerlerde kurban kesimi yapılmayacak. Kurban kesimi yerlerindeki atıkların da herhangi bir kirliliğe sebep olmaması için belediye tarafından tedbirler alınacak.
 
MEZBAHANEDE KESİM ÜCRETSİZ
Kurban kesim ücreti küçükbaş hayvanlar için 30 TL, büyükbaş hayvanlar için 150 TL olarak belirlenirken, Çerkezköy Belediyesi mezbahanesinde ise geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kesim ücretsiz olacak. Kurban Hizmet Komisyonunca belirlenen yerlerde kurbanlık olarak kesilecek sığır cinsi hayvanlarla, koyun ve keçi türü hayvanlara ait kulak küpeleri ve sığır cinsi hayvanların pasaportları İlçe Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü gözetiminde kesim yerlerindeki görevliler muhtarlar ve belediye görevlileri tarafından imha edilecek. Gebe, küpesiz, iki yaşını doldurmamış büyükbaş, bir yaşını doldurmamış küçükbaş ve sağlık izni olmayan hayvanlar kesilmeyecek. Kaymakam Metin Kubilay Başkanlığında yapılan toplantıya Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, İlçe Sağlık Müdürlüğü temsilcisi Güler Uluçay, Çerkezköy Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak katıldı.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10