Yol çalışmalarını meclise taşıdı

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Malkara’ya bağlı Izgar Köyü’nde yapılan yol çalışmalarını TBMM gündemine taşıdı.

Malkara 26.09.2013 20:28:00 0
Yol çalışmalarını meclise taşıdı
 KÖY HALKINI PERİŞAN ETTİ
Yol çalışmalarının köy halkını perişan ettiğini söyleyen Köprülü “Malkara -Keşan yolunda yapılan duble yol çalışmaları sonucu yolun yükselmesi sebebiyle ,Izgar Köyü yolu ulaşıma kapanmış yolsuz kalan köylüler mağdur olmuştur. Karayolundaki çalışmaların kendilerine sorulmadan ve dikkate alınmadan yapılmasından yakınan köylüler evlerine gidememekten ve köye girememekten dolayı tepki göstermişlerdir. Yol kenarındaki evlerine trilyonlar harcadıklarını söyleyen köylüler, defalarca yetkililerden yardım istediklerini ancak bu mağduriyetlerinin şimdiye kadar giderilmediğini ifade etmektedirler” dedi.
 
BAKAN YILDIRIM’A SORDU
Köprülü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Malkara İlçesinde Keşan-Malkara yolunun yapılan duble yol çalışmaları sonucu,Izgar Köylüleri büyük sıkıntılar içinde satın aldıkları evlerine giremediklerini ve köy yollarının kapandığını belirtmelerine rağmen şimdiye kadar bu mağduriyetlerini gidermek adına hiçbir adım atılmamasının nedeni nedir? Izgar köylülerinin yaşadıkları sıkıntıları düzeltmek adına herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?” sorularını yöneltti.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10