Başbakan Erdoğan, son noktayı koydu

Uzun süredir tartışılan kıdem tazminatlarıyla ilgili düzenlemede hükümetin işçi haklarından yana tavır aldığını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Kıdem tazminatı konusunda söy

27.09.2013 20:29:00 0
Başbakan Erdoğan, son noktayı koydu
 BİR GÜN BİLE OLSA ÖDENMELİ
10. Çalışma Konseyi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Erdoğan, kıdem tazminatlarıyla ilgili yapılan hazırlıkların işçinin haklarını korumaya odaklandığını ifade ederek “Bir işçi bir gün dahi çalışsa bu onun kıdem hesabına girmelidir. Hazırlığı yapılan çalışma bu bir günün bile hemen ödenmesini getiriyor” dedi. İşçi ve işverenin meşakkatli bir yolda birlikte yürüyen kader ortakları olduğunu belirten Erdoğan, mevsimlik işçi konusunda tavırlarının net olduğunu vurgulayarak “Kıdem tazminatı konusunda da mevsimlik işçi gibi sınıflandırmalara artık taraf değiliz. Kıdem sürekli çalışıyor. Alt işverenlik ve özel istihdam büroları konusunda bakanlığımız zaten uzun süredir çalışıyor. Konu burada da müzakere edilecek. Ekimde bakanımız çözüm önerilerini önümüze getirecek. Biz de gerekli düzenleme için hemen adımları atacağız. Ekonomik Sosyal Konseyi'yle ilgili yasayı da bu yasama yılında çıkaracağız” diye konuştu.
 
ÇALIŞAN BAŞLIĞI ALTINDA TOPLAYALIM
Çalışma hayatında tüm taraflara eşit mesafede durmak gerektiğini ifade eden Erdoğan  “işçi memur ayrımı ortadan kalkmalı. Zira işçi memurun ne aldığına bakıyor memur işçinin ne aldığına bakıyor. Gelin oturalım bunu hep birlikte 'çalışanlar' başlığı altında toparlayalım” dedi.
 
Haber / Sevim BOZKURT
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10