“Başbakan ihanet kültürünün ustasıdır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi günü Lüleburgaz’da çiftçi mitingi düzenledi.

Bölgede Gündem 29.09.2013 17:29:00 0
“Başbakan ihanet kültürünün ustasıdır”
 COŞKUYLA KARŞILANDI
İstanbul'dan parti otobüsü ile Kırklareli'den Lüleburgaz’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kente girişinde partililer tarafından coşkuyla karşılandı. CHP'lilerin otobüsün önünü kesmesi nedeniyle Kılıçdaroğlu saat 14.45'de mitingin yapılacağı Kongre Meydanı'na gelebildi. Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ile İstanbul'un Trakya'ya komşu bir çok ilçesinden partililerin katıldığı Çiftçiye Destek Mitingi'ne 45 dakika gecikmeli gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu alandakileri, 'Merhaba' diye selamladı. Mitinge katılanlar ellerinde taşıdıkları, 'Cumhuriyetin kurucusu, demokrasinin savunucusuyuz', 'Çiftçiye mazot paralı gemicilere mazot vergisiz', 'Ürünümüzü RTE'den korumaya geldik' yazan pankartları salladı.
 
DOLAR OLUNCA YEŞİLE AŞIK
Trakya’nın dört bir yanından gelen yaklaşık 6 bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, Kıbrıs çıkarması sırasında ülkemizin uçaklarının benzinin olmadığını, Libya eski Lideri Kaddafi'nin benzin verdiğini anımsatarak "Yetmedi jetlerin yedek parçalarını verdi. Depolarını açtı, gelin istediğinizi alın dedi. Sonra ne oldu bu gitti Kaddafi'den 120 bin dolar ödül aldı. Ben bu parayı şehit yakınlarına vereceğim dedi. Sorduk hangi şehit yakına verdin, tık yok. Hele dolar olunca yeşile aşıklığı var" dedi.
 
KENDİNİ DE USTA İLAN ETTİ
Başbakan Erdoğan'ı kastederek, Kaddafi'yi arkadan hançerlemekle suçlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Ahlak denen bir kavram var. En zor günlerinde Türkiye'yi destekleyen siyasal lideri linç ettirdi. Bavulla para götürdüler Kaddafi öldürülsün diye. Şimdi eli kanlı ile Ortadoğu'ya el atmış. Dedim ki bu diktatörün eli kanlı, dili kirli, eli temiz değil. Müslüman'a Müslüman'ı kırdırıyor. Senin ne işin var orada. Demokrasi getirecekmiş o ülkelere. Dön kendine bak, senin ülkende demokrasi var mı? Türkiye'de Erbakan'ı da arkadan hançerledi bir zamanlar. Onun için geçmişinde ihanet kültürü olanlara sakın güvenmeyin. İşçiyi, köylüyü, esnafı sattı. Kendisini de usta ilan etti. İhanet kültürünün ustasıdır. Hiç bir tereddüdüm yoktur” diye konuştu.
 
DÜNYAYI DİZAYN ETMEYE KALKTI
Başbakan Erdoğan'ı dünyayı dizayn etmeye kalkmakla suçlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sen birilerinin önünde diz çökmedin mi, diz çöken adam dünyayı dizayn edebilir mi. Bunun için, CHP kültürünü bilmen, bağımsızlık nedir bilmen, Kuvay-ı Milleye nedir onu bilmen lazım. O kadar cahil ki, Mısır'daki olayla Çanakkale'yi karıştırıyor. Sen, Çanakkale'yi nerden bileceksin, öğrenmemişsin. Sen Mustafa Kemal'in yaptığı mücadeleyi biliyor musun? O Yemen'de, Trablusgarp'ta, Çanakkale'de, Anadolu'da, Kocatepe'de, Antep, İzmir'deydi. O savaş meydanlarından geldiği için, barışın ne kadar önemli olduğunu o biliyordu. Ama barış istiyordu. Ecevit Kıbrıs'a çıktı. Adı neydi, Kıbrıs Barış Harekatı. Gitti barışı sağladı. Bir kişinin burnu kanadı mı, şu ana kadar hiç kimsenin burnu kanamadı barışı sağladı. Biz buyuz. Biz CHP'yiz. Bizim için önemli olan kişilerin değil halkın çıkarıdır. Biz, ben değil hep beraberiz” dedi.
 
SUCUK FABRİKASINI YÖNETEMEDİ
Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, sucuk fabrikasını yönetemediğini, fabrikanın muhasebesini tuttuktan sonra battığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Sucuk fabrikasını batıran adam Başbakanlık koltuğunda oturuyor. Bir de buna usta diyorlar. Sen usta olduğunu iddia ediyorsan gel Lüleburgaz çiftçisi sana ustalığın ne olduğunu öğretsin. Esnafı, sanayiciyi, çiftçiyi batırdın, işçiyi sendikasızlaştırdın. Taşeran uygulamasını yaygınlaştırdın. Bir de sana usta diyorlar, size çırak bile kabul etmez Lüleburgaz çiftçisi” diye konuştu.
 
Haber / Türker ÖZKAN
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10