Özel hastanede rehin kaldı

Çerkezköy’de geçirdiği bir kaza sonrası elinde derin kesikler oluşan ve Özel Çerkezköy Hastanesi’ne giden, burada da cildiye doktorunun olmaması nedeniyle Çorlu Özel Reyap Hastanesi’ne yönlendirilen

Çerkezköy 29.09.2013 22:11:00 0
Özel hastanede rehin kaldı
 KREDİ KARTI İLE ÖDEME KABUL ETMEDİLER
Elinden bir operasyon geçirdiğini ifade eden Dinçer Kasap, “Ameliyattan sonra üzerimde para olmadığı için arkadaşlarıma haber verdim. Arkadaşlarım Aytaç Göçmen ve Ufuk Baş, kredi kartı ile ödeme yapmak istedi. Hastane çalışanları kredi kartı ile ödeme yapılamayacağını, hastane yönetiminin aldığı karar doğrultusunda ödemenin peşin yapılması gerektiğini ifade ettiler” dedi. Arkadaşlarının kredi kartlarının harcama limitlerinin istenilen paradan çok fazla olduğu kaydeden Dinçer Kasap “Nakit param olmadığı için 1,5 saattir hastanede bekliyorum, Çorlu’daki arkadaşlarım geldi, şimdi bana nakit para bulacaklar ondan sonra çıkacağız” dedi.
 
HASTANENİN UYGULAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
Üzerlerinde nakit para olmadığı için hastaneden taburcu olamadıklarını ve hastane önünde tekerlekli sandalye üzerinde 2 saati aşkın süre bekletildiklerini ifade eden Dinçer Kasap, hastanenin uygulamasına tepki gösterdi. Kasap’ın arkadaşı Ufuk Baş da kredi kartı ile ödeme yaparak hastayı hastaneden çıkarmak istediklerini ifade ederek “Üzerimizde para olmadığını, kredi kartıyla ödeme yapabileceğimizi söyledik. Hastayı gönderin, parasını yarın getirelim dedik. Ama kabul etmediler” dedi. Çorlu’da faaliyet gösteren Kuşçular Derneği Başkanı Aytaç Göçmen “Cebinde nakit para olmadığı için hastanede rehin kalan arkadaşımız, dernek üyemiz Dinçer Kasap bizi aradı, ‘abi ben burada rehin kaldım, kredi kartı geçmiyormuş, nakit para istiyorlar, bana yardım edin’ dedi. Bizde hemen hastaneye geldik” diye konuştu. Arkadaşları ve dernek üyeleri Dinçer Kasap’a kefil olduklarını kaydeden Göçmen “Hastane veznesine dedik ki; saat çok geç oldu, arkadaşımızı şimdi bırakın biz yarın gelelim ücretini ödeyelim dedik, olmaz dediler, kartlarımızı veriyoruz gidin bankadan nakit çekin gelin diyorlar” dedi. Kendilerinin Çorlu’da faaliyet gösteren kişiler olduğunu kaydeden Göçmen; “Bankalar bile bize binlerce lira kredi açıyor, ancak 300-500 TL borç için bu hastane bize güvenmiyor bu nasıl iş anlayamadım, bunun nedenini çözemedim” dedi.
 
FATURA KRİZİ
Ameliyat olan ve ameliyattan sonra dinlenmesi gerekirken hastanede saatlerce bekletilen Dinçer Kasap, arkadaşlarının gece yarısı nakit para bulmasının ardından hastaneden taburcu edilebildi. Hastane çalışanları bu kez de, ameliyat masrafı olan 600 liranın Hamza Gözder ve Ufuk baş tarafından nakit olarak ödenmesine rağmen, makbuzun pazartesi günü verilebileceğini ifade etti. Kredi kartı geçmediği için kendi aralarında para toplayarak hasta arkadaşlarını Çorlu’daki özel hastaneden kurtaran Dinçer Kasap’ın arkadaşları “Şimdi de fatura vermiyorlar bu nasıl iş, bu adam; iş yerine gidince nasıl ispat edecek, ödemeyi yaptık neden makbuzunu vermiyorlar, bu adam fatura için Çerkezköy’den buraya tekrar mı gelecek” dedi.
 
YA BAKANLIK YALAN SÖYLÜYOR, YA DA HASTANE
Bir tarafta Sağlık Bakanlığı’nın “kimse hastanede rehin kalmayacak” açıklaması ve diğer taraftan kredi kartı ile tuvalet dahil hayatın her alanında ödeme yapılmasına rağmen hastanenin bu akıl almaz uygulamasına yetkililerin ne açıklama yapacağı ise merak ediliyor.
 
Haber / Şaban KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10