İş kuracaklara 100 bin TL kredi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile KOSGEB arasında protokol imzalandı. İş kuracak 30 kişiye 70 saatlik kurs sonrasında 100 bin TL kredi verebilmeyi amaçlayan protokol dün imza altına alınd?

Çerkezköy 30.09.2013 19:18:00 0
İş kuracaklara 100 bin TL kredi
 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde Çerkezköy’de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek.
 
İMZA ALTINA ALINDI
Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası ile KOSGEB arasında,  işyeri kuracak kişileri yakından ilgilendiren bir protokol imzalandı. Dün saat 14.00’da düzenlenen imza törenine ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci ile KOSGEB Çerkezköy temsilcileri katıldı.
 
“HERKESE HAYIRLI OLSUN”
İmza töreni öncesi konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, bu anlaşmanın Çerkezköy’ün gelişmesine katkı sağlayacağını ifade ederek “ Resmiyete geçirdiğimiz protokolün kursiyerlere, KOSGEB ve ÇTSO’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
“BEŞ YIL İÇİNDE YOK OLUYORLAR”
Protokolün imzalanmasına vesile olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna teşekkür eden KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci de “İş kurmaya azimli 30 kişiye 70 saati kapsayan bir eğitim sonunda sertifika vereceğiz. Bu insanların iş fikri sahibi kişilerden oluşmasını istiyoruz. Biz KOSGEB olarak yeni girişimcileri destekliyoruz. Çerkezköy’de iş kurmak isteyen girişimciler var. Biz yeni işletmelerin kurulması, mevcut yürüyen işletmelerin daha bilinçli, verimli çalışmalarının teşvik edilmesi ilişkin çalışmalar yapıyoruz. Yeni iş kurmak isteyen ancak finansal anlamda yeterli kaynağı olmayanlara bu çalışmayı yapacağız. Yeni kurulan işletmelerinin yüzde 80’i beş yıl içinde yok oluyorlar. KOSGEB finansmanı ile birlikte burada daha sağlıklı ve bilinçli işletmelerin kurulmasını amaçlıyoruz” ifadesini kullandı.
 
YÜZDE 30’U HİBE
30 Kişiye kredi vereceklerini ve bu kredinin faizsiz olacağını belirten Cebeci “Hazırlamış olduğumuz iş kurma eğitimi sonrasında 30 kişiye kredi vereceğiz. Bu kredinin miktarı 100 bin liradır. Yüzde 30’u hibe olup, kalan yüzde 70’i ise 2 yıl ödemesiz şeklinde olacaktır. İşlerini kurmuş olan kişiler, iki yıldan sonra kredinin geri ödemesine başlayacaklar. 3 ay ara ile 8 taksit şeklinde kredinin geriye dönüşü sağlanacak” dedi.
 
25 EKİM’DE SONA ERECEK
Müracaatların sona erdiğini ifade eden Cebeci “İki grup halinde listeler oluşturuldu. Eğitimlerimiz 7 Ekim’de başlayıp, 25 Ekim’de sona erecek. Toplam dokuz iş günü olacak eğitimlere kursiyerlerin eksiksiz katılması tavsiyesinde bulunuyoruz” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10