Başkana ‘yardım’ yetkisi

Veliköy Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı, dün saat 10.00’da tüm meclis üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Çerkezköy 2.10.2013 00:27:00 0
Başkana ‘yardım’ yetkisi
 OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlığında yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Bir önceki meclis karar özetinin okunmasının ardından 5393 Sayılı Yasanın 75.maddesine göre Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili konuşan Başkan Hanifi Belindir, derneklere yardım yapabilmeleri için bu kararı her yıl aldıklarını belirtti. Yasada yapılan değişiklik ile kamu yararına çalışan dernekler dışında diğer derneklere yardım yapılabilmesi için Çerkezköy Kaymakamlığından yazılı izin alınması gerektiği ifade edilirken, yardımlarla ilgili belediye başkanına yetki verilmesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
SATIŞ TALEBİ GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis toplantısının son gündem maddesinde de Beylikçayır Bölgesi’ndeki belediye hissesi ve parsellerin satışı konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Beylikçayır Bölgesinden plan ve uygulama yaptıklarını ifade ederek “Tapu aşamasına kadar gelindi. Tapulardan sonra vatandaşlar tapularını almaya gelecek. Bu alanda belediye hisseleri de çıktı. Talep olması halinde bu hisselerin vatandaşa satılabilmesi için meclisten karar almamız gerekiyor. Bize gelen talepleri toplayarak satış talebini İçişleri Bakanlığı’na sunacağız” dedi. Alanda belediye hissesi ve parsellerin toplam 2390 metrekare olduğu ifade edilirken, ilgili gündem maddesi meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 
ÖNÜMÜZDEKİ YIL AÇMAK İSTİYORUZ
Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun yapımının devam ettiğini ifade ederek “Arsa satışları bakanlığın iznine tabi. Satışlar onaylandı. Satışlar istediğimiz gibi olursa okulu önümüzdeki yıl eğitim öğretime açmak istiyoruz” dedi.
 
BAYRAMA KADAR TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR
Meydan projesinin devam ettiğini söyleyen Belindir, Kurban Bayramına kadar çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti. İkinci OSB olan Yalıboyu Islah OSB’nin kuruluş aşamasının gerçekleştiğini belirten Belindir “Veliköy Belediyesi olarak sıkıntımız yok. OSB içindeki tüm alanlar ruhsata uygun hale getirildi. Artık ‘Islah’ kelimesinin de kaldırılması sürecine girildi. Yalıboyu OSB, Türkiye’nin en küçük OSB’si olacak” diye konuştu.
 
İHALE HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
MHP’li Meclis Üyesi Sedet Göral’ın Vatan Caddesi asfalt ihalesinin ne aşamada olduğunu sorması üzerine konuşan Başkan Hanifi Belindir “Vatan Caddesi asfalt ihalesi için hazırlıklarımızı yaptık. Maddi boyutunu çözmeye çalışıyoruz. Onu çözersek ihaleye çıkacağız. Önümüzde 5-6 aylık bir süreç var. Yapabildiğimiz kadar yolları toparlamaya çalışacağız” dedi. Veliköy’de eğitim öğretim veren okullarda öğretmen açığının olmadığını söyleyen Belindir, öğretmen değişikliklerinin çocuklar için iyi olmadığını ifade ederek, bunu da sık sık milli eğitim yetkililerine ilettiklerini belirtti.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10