Belediye, şehit aileleri ve gazileri Kıbrıs’a gönderiyor

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 15.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Çerkezköy 2.10.2013 00:36:00 0
Belediye, şehit aileleri ve gazileri Kıbrıs’a gönderiyor
 ÖNERGELER GÜNDEME EKLENDİ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında yapılan toplantıya Mikail Ünlü, Ziya Osmanoğlu ve Asuman Azak mazeret bildirerek katılmadı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce 2 önergenin gündeme eklenmesi konusu görüşüldü. Sporcu Oğuzhan Genç’in ödüllendirilmesi talebi oy birliği ile gündeme eklenirken, 788 ada 3 parselde bulunan belediye hissesinin satın alınması talebi de 6.maddeye eş olarak eklendi. Açılış ve yoklamanın ardından toplantının ilk gündem maddesinde Zabıta Müdürlüğü’nün Grup Merkezi Belediye ve Ölçüler Ayar Memurluğu hakkındaki yazısı görüşüldü.
 
55 KİŞİ KIBRIS’A GİDECEK
Konuyla ilgili meclise bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Tekirdağ Valiliği tarafından Tekirdağ’da iki Ayar Memurluğu’nun oluşturulduğunu, bunların da Tekirdağ ve Çorlu’da yer aldığını söyledi. Çerkezköy’ün de Çorlu’daki Ayar Memurluğu’na bağlanması oybirliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Türkiye Muharip gaziler Derneği’nin 7-11 Ekim tarihlerinde Kıbrıs gezisi düzenlenmesine ilişkin talebi görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Başkan Ali Ertem, geziye şehit aileleri ve iç güvenlik gazilerini de dahil ettiklerini belirtti. Toplam 47 gazi, gazi eşi, şehit yakını ve iç güvenlik gazisi ile 2 belediye personelinin, 1 basın mensubunun, 1 sağlık görevlisinin ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Demet Eroğlu, Ahmet Azcan, Faruk Bal ve Nuran Yeşil’in Kıbrıs Gezisine katılması oybirliği ile kabul edildi.
 
4 İŞÇİ KADROSU İPTAL EDİLDİ
Toplantı Yıllık Performans Programının görüşülmesi ile devam ederken, bir sonraki gündem maddesinde de İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Sürekli İşçi Kadrosu iptali hakkındaki yazısı görüşüldü. 4 sürekli işçi kadrosunun iptali oybirliği ile kabul edildi.
 
KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Toplantının 6.gündem maddesinde belediye hisselerinin satışı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Toplantı Türk Hava Kurumu’nun İmar Planı hakkındaki yazısının görüşülmesi ile devam etti. Türk hava Kurumu Hizmet Binası yapılmak üzere belediye tarafından tahsis edilen alanın spor alanı olmasından dolayı, vasfının değiştirilmesi konusu oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 6.Etap İlave Sanayi Bölgesinin Revizyon İmar Planı hakkındaki yazısı görüşüldü.
 
7 MİLYON TL EK ÖDENEK TALEBİ
18 maddenin uygulanması esnasında çıkan sorunların düzeltilmesi için hazırlanan İlave Sanayi Bölgeleri Revizyon İmar Planları, oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 7 milyon TL ek ödenek verilmesi konusundaki yazısının görüşülmesi ile devam ederken, ek ödenek verilmesi konusu oybirliği ile Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
 
ATAMALAR HAKKINDA MECLİS BİLGİLENDİRİLDİ
Toplantının 10.gündem maddesinde de İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün münhal bulunan kadrolarda derece değişikliği yapılması hakkındaki yazısı görüşülerek oy birliği kabul edildi. Toplantıda daha sonra İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne yapılan atamalarla ilgili meclis bilgilendirildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne İlhan Hacıoğlu’nun, Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne de Şevket Halimoğlu’nun atandığı belirtildi.
 
ZÜMBÜL DE HEYETE DAHİL EDİLDİ
Toplantının son gündem maddesinde de dünya şampiyonu olan Çerkezköylü sporcu Oğuzhan Genç’in ödüllendirilmesi konusu Bütçe Komisyonuna havale edildi. Toplantıda, bazı meclis üyelerinin Kıbrıs Gezisine Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül’ün de gönderilmesi yönündeki sözlü önergesi üzerine daha önce aldığı, 55 kişinin gönderilmesi yönündeki kararı iptal eden meclis, 55 kişi ile birlikte Zümbül’ün de geziye katılmasını oybirliği ile kabul etti.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Toplantı sonrası konuşan Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, “Başkanımız Ali Ertem bu çalışmalarla bizlere çığır açtı. Kendisine ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” derken, Başkan Ali Ertem de “Bizim de katkılarımız vardır ama bu belediye meclisinin kararı. Bu şerefi ve onuru bu meclis yaşadı” dedi.
 
ÇÜRÜMESİNE GÖNLÜM RAZI DEĞİL
CHP’li meclis üyesi Reşat Ziya Pekdoğan’ın huzurevi binasının son durumunu sorması üzerine de konuşan Başkan Ali Ertem “O bina huzurevi olarak devam edebilir. Başka bir şey söz konusu değil. Huzurevi dışında başka bir şekilde ruhsat vermemiz söz konusu değil. Bu meclisin kararı olmadan değişiklik yapılamaz, başka bir amaç için kullanılamaz” dedi. Diğer yandan binanın çürümesine gönlünün razı olmadığını ifade eden Ertem “O binanın kamu yararına kullanılması gerekiyor. 15 seneyi geçti bina kullanılmıyor. Bu binanın çürümesine göz yumacaksak huzurevi olarak kalacak, ama irade başka şekilde değerlendirelim derse bir başka kamu binası olarak kullanılabilir” dedi.
 
ÖNERİLERİMİ ELEŞTİRMESİNLER
Huzurevinin bulunduğu arsanın şartlı olarak Türk Metal Sendikası’na verildiğini anımsatan Ertem, “Arsanın bedeli belediyenin kasasına gelir, belediye hakkını alırsa istedikleri gibi kullanabilirler. Benim önerilerimi kimse eleştirmesin. Eleştireceklerine öneri getirsinler. Çerkezköy’ün menfaatine olan neyse onu bulalım” dedi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Toplantının ikinci oturumu Cuma günü saat 14.00’da yapılacak.
 
Haber / Gülveren VATANSEVER
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10