Hastanedeki eksiklikler gideriliyor

Çorlu Devlet Hastanesinde yaşanan solunum cihazı eksikliği ve yatak sayısındaki eksiklikleri dile getiren CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü’nün yazılı önergesine cevap veren Sağlık Bakanı Mehmet

Çorlu 3.10.2013 21:15:00 0
Hastanedeki eksiklikler gideriliyor
 Çerkezköy Haber - Trakya’nın en büyük devlet hastanelerinden biri olan Çorlu Devlet Hastanesi’nde solunum cihazı olmaması nedeniyle hastaların zor durumda olduğunu ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; yoğun bakım ünitesinde bulunan yataklarda da sıkıntılar yaşandığını dile getirmişti.

YATAK SAYISI 34’E ÇIKARILDI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, önergeye verdiği cevapta, bu eksikliklerin giderileceğini belirterek “Yoğun bakım yatak sayısı hali hazırda 34 yatağa çıkarılmış olup, tüm yoğun bakım ünitelerinin aktif hale getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Yeni hizmet binasına taşınılması ile birlikte 56 adet hasta başı monitör, 56 adet yoğun bakım yatağı, mevcut durumdaki 7 adet ventilatöre ek olarak 2 adet erişkin ventilatör ve 1 adet yenidoğan transport ventilatör alınmıştır. Ayrıca bu süreçte 11 adet erişkin ventilatörünün alımı yapılmış olup, cihazlar teslim aşamasında olup 3 adet yenidoğan ventilatör alımı da ihale aşamasındadır. Yeni hizmet binasında hastanenin cihaz ve diğer tüm eksiklerin giderilmesi için gerekli çalışmalar tüm hızıyla belirli bir plan dahilinde devam etmektedir dedi.

ATILAN ADIM SEVİNDİRİCİ 
CHP’li Köprülü, hastaların yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi adına atılan bu adımın sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayarak, tüm eksiklikler giderilene kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

0282 726 91 91
0282 747 65 10