Allah, minarelerimizi ezansız, vatanımızı mabetsiz bırakmasın

Camiler ve Din Görevlileri haftası, Çerkezköy Müftülüğü tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Çerkezköy 4.10.2013 03:04:00 0
Allah, minarelerimizi ezansız, vatanımızı mabetsiz bırakmasın
 HAYATIMIZIN ORTASINDA OLMALI
Etkinlikler dün saat 14.00’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen panelle start aldı. Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, panelde yaptığı konuşmada camilerin önemine vurgu yaptı. Camilerin hayatımızın ortasında olması gerektiğini ifade eden Tuna “Müslüman, cami ile iç içe olmalıdır. Sadece erkekler değil kadınlar ve çocuklarda camiyi hayatlarının bir parçası olarak kabul etmek zorundadır.” dedi.

MÜSLÜMANLARIN BİR ARAYA GELMESİNİ SAĞLADI
1989 yılından beri ülkemizde kutlanan camiler ve din görevlileri haftasının, camilerimizin öneminin anlaşılması bakımından çok önemli olduğunu vurgulayan Tuna “Cami, toplayan birleştiren, inananların huzur bulduğu, dertlerini paylaştığı mekânlardır. İnsanımız dışarıda olmadığı derecede camilerimizde özgürdür.  Hiç kimse işinden ve yaşayışından dolayı yadırganmaz. Umum kaidelere ters düşmemesi kaydıyla istediği gibi giyinebilir” ifadesini kullandı. Peygamber Efendimizin 14 günlük yolculuğu sonrasında ilk mescidi inşa ettiğini anımsatan Müftü Yusuf Tuna, Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye göç ettiklerinde Kuba Mescidini kurarak, inananların bir araya gelmesini sağladığını ifade etti. Peygamberimizin Medine’de de Mescidi Nebevi’yi yaptırarak Müslümanların bir araya gelmelerini sağladığını ifade eden Tuna “Camilerin yapıldıkları mekânlar incelendiğinde bunların şehir merkezlerine kurulduklarını görüyoruz. Ticaret ve sosyal yapı ile iç içe olmaları, camilerin hayatımızın merkezinde olduğu anlamına gelmektedir” dedi.

ALLAH MİNARELERİMİZİ EZANSIZ BIRAKMASIN
Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna, ilim tahsili konusunda sistemli bir yapı olmadığı zamanlarda camilerin eğitim kurumları olarak kullanıldığını anımsatarak “Peygamber Efendimiz camilerde ilme son derece önem verirdi. 400 öğrencinin yatılı kaldığı camiler vardı. Bu camilerin ihtiyaçlarını gideren görevliler bulunurdu. Bu da, camilerin sadece ibadet amaçlı kullanılmaması gerektiğine işaret ediyor” diye konuştu. Çerkezköy Müftülüğü tarafından organize edilen panel Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Mehmet Zeki Yılmaz’ın konuşması ile devam etti. Camilerin, milletimizin temel değerlerinden olduğunu söyleyen Yılmaz “Camilerimiz müminlerin Rablerine kavuşturan mekânlardır. Camilerimiz, huzur bulduğumuz, dertlerimizi paylaştığımız, aynı amaçla gönüllerimizi birleştirdiğimiz en değerli mekânlarımızdır. Allah, minarelerimizi ezansız, vatanımızı mabetsiz bırakmasın” dedi. Program, sinevizyon gösterisi ile devam etti. Sunum sonrasında Çerkezköy Müftülüğü personeli tarafından  ‘Toplumsal Hayata Katkıları Açısından Camiler’ konulu panel sunuldu. Panele konuşmacı olarak Abdullah Karacan, İlhan İlke, İrfan Öz, Şaban Aksoy ve Ahmet Baksi katıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU
Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Müftüsü Yusuf Tuna,  Kapaklı Müftüsü Ali Kotan, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, Çerkezköy Sağlık Müdürü Olcay Palak,  CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Haber / Türker ÖZKAN

0282 726 91 91
0282 747 65 10