Can kurtarmak isterken saldırıya uğradılar

Çorlu’da, iddiaya göre, intihara kalkışan bir kişi, kendisini kurtaran 112 sağlık çalışanlarına saldırdı.

Çorlu 4.10.2013 19:09:00 0
Can kurtarmak isterken saldırıya uğradılar
 SÖZLÜ VE FİZİKİ SALDIRIDA BULUNDU
İddiaya göre, Marmara Ereğlisi'ne bağlı Yeniçiftlik Mahallesi'nde intihar vakası ihbarını alan 112 ekipleri harekete geçti. Olay yerine gelen 112 ekipleri, şahsı ikna ederek ambulansla Çorlu Devlet Hastanesine doğru yola çıktı. Adının Cuma olduğunu söyleyen şahıs, yolda seyir halindeyken takılı olan monitör bağlantılarını ve serum hortumlarını çıkarıp ambulansta  ATT görevlisi olan Gurbet G. ve Özge B.O.'nun üzerine atarak sözlü ve fiziki saldırıda bulundu.

TEHDİT ETTİ
Şahıs, 112 komuta merkezine haber vermek isteyen Gurbet G.'ye saldırarak elindeki telefonu alarak tekme atmaya başladı. Telefonun açık kalması üzerine ambulansta yaşanan olayı duyan ancak görevli personelden cevap alamayan komuta merkezi görevlisi bu kez görevli Özge B.O.'yu aradı. Onun da telefonunun çaldığını duyan saldırgan diğer telefonu da alarak kimseye haber vermemeleri konusunda tehditlerde bulundu.

10 GÜN RAPOR ALDILAR
Komuta merkezi, Çorlu polisine haber verdi ve 112 komuta merkezi Tekirdağ yoluna doğru ekip çıkarttı. Ambulans Çetin Emeç Bulvarı'na girdiği sırada arka taraftaki bağrışmaları duyan sürücü Adnan Y., ambulansı yolun sağına çekti. Ne olduğunu anlamaya çalışırken karşı şeritten polis arabasının geldiğini fark eden şahıs ise ambulansın arkasından takip eden oğlu olduğunu belirttiği araca binerek uzaklaştı. Çorlu Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'ne suç duyurusunda bulunan sağlık personelinin, 10 gün iş göremezlik ve psikiyatri raporu aldığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10