Bölge ekonomisinin can damarıyız

17 yıl önce Çorlu’da 9 işadamının bir araya gelmesiyle kurulan Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği’nin yöneticileri ve üyeleri, basın mensupları kahvaltıda buluştu.

Çorlu 4.10.2013 19:38:00 0
Bölge ekonomisinin can damarıyız
 BÖLGE EKONOMİSİNİN CAN DAMARINI OLUŞTURUYORUZ
Dernek binasında TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer, Yönetim Başkan Vekili Süleyman Sırrı Kolof ve Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Er'in ev sahipliğinde dernek binasında düzenlenen kahvaltıya çok sayıda basın mensubu katıldı. Kahvaltıda konuşan Biçer, amaçlarının üyelerini dünya pazarına açmak olduğunu ifade ederek “300 üyemiz ile bölge ekonomimizin can damarını oluşturan bir kurumuz. Bölgemizi Türkiye'ye Türkiye'mizi de dünyaya taşıma gayreti içerisindeyiz. Bizim buradaki asıl amacımız üyelerimizi dünya pazarına açmak. Afrika pazarından tutun Bosna-Hersek pazarına kadar. Biz üyelerimizin dünyanın her köşesine gidip ihracat yapmalarını,oralara yatırım yapmalarını istiyoruz. Onların yeni pazarlar bulmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.
 
SOSYAL PROJELERE DE AĞIRLIK VERDİK
Biçer, dernek olarak toplumun her kesimini kucakladıklarını ifade ederek “Derneğimiz siyaset üstü bir kurum. Dernek olarak sosyal projelere de önem veriyoruz” dedi. Hayata geçirecekleri projelerle ilgili de konuşan Biçer “2008 yılında 245 bin EURO'luk Trakya bölgesi'ndeki ilk Avrupa Destekli projemizin ardından sosyal projelere ağırlık verdik. 130 tane kursiyerimize baskı, boya ve ram operatörlüğü kursu vererek onların fabrikalarda istihdam edilmelerini sağladık. Dernek olarak dış ticaret eğitimlerine ayrı bir önem veriyoruz.Bunun için üyelerimizde bilgilendirme seminerleri düzenliyoruz. Şuan üyelerimizin bir kısmı yurt dışına yatırım yapıyor” dedi.
 
VASIFLI ELEMANA İHTİYAÇ ARTACAK
Trakya’nın her geçen gün gelişen bir bölge olduğunu ifade eden Nihat Biçer “Bununla birlikte vasıflı elemana da ihtiyaç artacak. Trakya bölgesi Türkiye ekonomisine yön veren büyük firmaların olduğu bir bölge. Bölgemiz her geçen gün gelişen bir bölge. Önümüzdeki dönemde Valimizinde söylediği gibi Islah Organize Sanayi Bölgeleri'nin Islahı kaldırılacak ve Organize Sanayi Bölgesi olacak buda demek oluyor ki vasıflı elemana ihtiyaç artacak” dedi.
 
BİZİM İNSANIMIZ KAZANSIN
 
Biçer, kurdukları etüt merkezi ile 200 öğrencinin eğitimine katkı sağladıkları belirterek “TAGİD her geçen gün büyüyor bende bölgemizdeki sanayicilerimize iş adamımıza buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Böyle bir kurumu değerlendirelim. Yani dünyanın 150 ülkesine sizi rahatlıkla ulaştırabilecek imkana sahip olan derneğimizi değerlendirelim. Bunların hepsi kendi menfaatlerine olacaktır. Biz istiyoruz ki Çerkezköy'ümüz Çorlu'muz Trakyamız kalkınsın. Bizim insanımız kazansın” diye konuştu.
 
Haber / Sevay KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10